logo
HU EN

Program


Csajkovszkij, Rahmanyinov és Prokofjev kamarazenéje | Vesselin Stanev és Zoltán Despond koncertje
2

Csajkovszkij, Rahmanyinov és Prokofjev kamarazenéje | Vesselin Stanev és Zoltán Despond koncertje

Közreműködik:
Vesselin Stanev – zongora
Zoltán Despond – cselló

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 23. csütörtök, 19:00

Csajkovszkij, Rahmanyinov és Prokofjev kamarazenéje
Vesselin Stanev és Zoltán Despond koncertje

Műsor:
Szergej Prokofjev: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 119
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Noktürn csellóra és zongorára, op. 19 no. 4
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Valse Sentimentale, op. 51 no. 6
Szergej Rachmanyinov: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 19

A svájci születésű Zoltán Despond fiatal kora ellenére a legelitebb nyugat-európai színpadokon fordult meg a bécsi Musikvereintől a lipcsei Gewandhauson át a madridi Auditorio Nacionalig. Repertoárjában Bach, Beethoven, Schumann és Brahms művei mellett kitüntetett helyet foglal el a 19. és 20. századi orosz csellóirodalom. Jelenlegi legfontosabb projektje a Vesselin Stanev zongoraművésszel alkotott duó, amely ebben az évadban orosz műsorral turnézik Európában. A két művész érzékeny, energikus és elegáns játékát négy műben ismerheti meg a közönség: Prokofjev egyszerű, letisztult C-dúr szonátája, Csajkovszkij eredetileg zongorára készült, személyes és meleg hangvételű Noktürnje és a beszédes című Valse sentimentale, végül pedig Rahmanyinov legkedveltebb kamaradarabja, a misztikus, néhol tömjénillatú, erős érzelmektől fűtött g-moll szonáta szerepel a programban.

Ajánlatunk


Az idén hatéves zenekar máris hosszú utat járt be, a rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztiválfellépések alkalmával megfordultak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában is, ősszel pedig sor kerül első koreai fellépésükre.

A Bognár Szilvia Sextet zeneiségében három zenei világ találkozik, fonódik egymásba. A hazai jazz- és világzenei színtér kiváló előadói egyéni stílusaikat is kidomborítva ötvözik harmonikus egésszé a különböző nemzetiségű népdalokat a jazz és az indiai klasszikus zene jellegzetes motívumaival, hangulataival.

Grencsó István, Mezei Szilárd, Hock Ernő és Miklós Szilveszter kvartettje olyan muzsikusokat egyesít, akik valamennyien a spontán, pillanatokban gyökerező zene tisztelői.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!