logo
HU EN

Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (A) Zenével: A Pillanat Zenéi
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (A) Zenével: A Pillanat Zenéi

Miben különbözik a pillanat az örökkévalóságtól? Egy rögtönzött zongoradarab egy megtervezett kompozíciótól? Schubert impromptu- és moments musicaux-sorozatai nemcsak csodálatos zenék, de arra is lehetőséget kínálnak, hogy a fenti kérdéseken elgondolkozzunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 5. vasárnap, 18:00

Műsor:

Schubert művei
Közreműködik:

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

Miben különbözik a pillanat az örökkévalóságtól? Egy rögtönzött zongoradarab egy megtervezett kompozíciótól? Schubert impromptu- és moments musicaux-sorozatai nemcsak csodálatos zenék, de arra is lehetőséget kínálnak, hogy a fenti kérdéseken elgondolkozzunk. Csalog Gábor a schuberti zongoraéletmű e különleges szeletéből válogat, a koncerthez kapcsolódó beszélgetés pedig olyan kérdéseket is fog érinteni, hogy miként vált a latin „in promptu” (=készenlétben) kifejezés a 17. századi franciában bármiféle rögtönzött döntés, illetve a pillanat varázsában létrehozott műalkotás kifejezőjévé, hogyan lett aztán zenei műfajjá a 19. század elején az impromptu és a moment musical (=zenei pillanat), s hogy mitől kínálnak oly különleges élményt ezek a Schubert-darabok mind a zongorista, mind a hallgató számára.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Az időről időre változó felállással visszatérő kollektíva hamarosan új albummal jelentkezik, ebből adnak most zenei ízelítőt az Opus Jazz Club közönségének.

Ezen a koncerten az Ella által híressé tett standardek, a legikonikusabb dalai hangzanak el, a jazz aranykorára jellemző hangszerelésekkel. A koncert fényét az ország legkiválóbb zenészeiből összeállt zenekar emeli.

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!