logo
HU EN

Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (A) Zenével: A Pillanat Zenéi
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (A) Zenével: A Pillanat Zenéi

Miben különbözik a pillanat az örökkévalóságtól? Egy rögtönzött zongoradarab egy megtervezett kompozíciótól? Schubert impromptu- és moments musicaux-sorozatai nemcsak csodálatos zenék, de arra is lehetőséget kínálnak, hogy a fenti kérdéseken elgondolkozzunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 5. vasárnap, 18:00

Műsor:

Schubert művei
Közreműködik:

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

Miben különbözik a pillanat az örökkévalóságtól? Egy rögtönzött zongoradarab egy megtervezett kompozíciótól? Schubert impromptu- és moments musicaux-sorozatai nemcsak csodálatos zenék, de arra is lehetőséget kínálnak, hogy a fenti kérdéseken elgondolkozzunk. Csalog Gábor a schuberti zongoraéletmű e különleges szeletéből válogat, a koncerthez kapcsolódó beszélgetés pedig olyan kérdéseket is fog érinteni, hogy miként vált a latin „in promptu” (=készenlétben) kifejezés a 17. századi franciában bármiféle rögtönzött döntés, illetve a pillanat varázsában létrehozott műalkotás kifejezőjévé, hogyan lett aztán zenei műfajjá a 19. század elején az impromptu és a moment musical (=zenei pillanat), s hogy mitől kínálnak oly különleges élményt ezek a Schubert-darabok mind a zongorista, mind a hallgató számára.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Dés András jó ideje olyan formával kísérletezik különböző zenekaraival, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze.

A magyar zenei élet delejes tekintetű, tangóharmonikás vajákosa valódi ínyencként keveri boszorkánykonyhájában a zenei fűszereket: az örmény hagyomány telt és egzotikus ízei magától értetődő harmóniában olvadnak össze a bódító argentin tangóval, az azt megreformáló Astor Piazzola dallamaival és a karakteres balkáni ritmusokkal.

Új műsorukban, melynek címe Ének a határtalanról, Tímár Sára versmegzenésítéseit és népzenei feldolgozásait hallhatjuk, melyben a cimbalmos Szabó Dániel a szerzőtársa. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!