logo
HU EN

Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Fúgák és prelúdiumok

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Fúgák és prelúdiumok

Vannak összetartozó fogalmak a klasszikus zenében, amelyek látszólag nem léteznek egymás nélkül: disszonancia és feloldás, forma és tartalom, prelúdium és fúga. Hogy a disszonanciáról valóban leválaszthatatlan-e a feloldás, a formáról a tartalom, az nem tárgya ennek a koncertnek, az a történeti tény azonban feltétlenül, hogy a prelúdiumok és a fúgák egykor egymástól függetlenül is léteztek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 29. vasárnap, 18:00

Mi több, valójában Johann Sebastian Bach volt az első, aki világosan elkülönítette és összeházasította ezt a két műfajt (mint a teremtés során Isten a sötétséget és a fényt). Csalog Gábor koncertje szabadon válogat Johann Sebastian Bach, valamint a Bach utáni generációk fúgái és prelúdiumai közül, rávilágítva stiláris összetartozásokra és különös ellentétekre, a koncert első részében zajló, immár megszokott beszélgetésben pedig, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere, biztosan szóba fog kerülni, hogy a szigorúan szerkesztett fúgák miként tehetnek szert költői tartalomra, a szabad formálású prelúdiumok pedig olykor milyen szigorú struktúrákat követnek.

Közreműködik:

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely, zenetörténész

Ajánlatunk


A New Fossils tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai: nevükkel az alternatív és indie zenei szcéna olyan meghatározó zenekaraiban is találkozhatunk, mint a Mörk, Co-Lee, Mordái, a Deep Glaze vagy a Dresch Quartet. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához.

Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A 2023-as év négy koncertje után új bérletsorozatot hirdet a BMC-ben Stark János Mátyás, Devich Gergely és Ránki Fülöp együttese, immár Trio Haris néven. Első koncertjükön a közönségkedvenc zárószám előtt két különlegességet hallhatnak az érdeklődők.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!