logo
HU EN

Program


Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) zenével - Újragondolt hagyomány - Brahms művei

Csalog Gábor Vasárnapok - Dialógusok (a) zenével - Újragondolt hagyomány - Brahms művei

Idén is folytatódik Csalog Gábor Dialógusok (a) zenével című sorozata, amelyben nemcsak a számára legkedvesebb zeneszerzőket és műveiket hívja párbeszédre, hanem Fazekas Gergely zenetörténészt is, akivel az egyes koncertek első felében beszélget majd a szünet után elhangzó kompozíciókról.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 20. vasárnap, 18:00

A dialógusok további résztvevői: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Claude Debussy, Bartók Béla, Ligeti György és Kurtág György.

A maga korában, a 19. század második felében konzervatívnak tartották, Arnold Schönberg ugyanakkor „Brahms, a haladó” címen tartott róla nagy hatású előadást 1933-ban. Johannes Brahms zenéjének varázsát talán éppen az adja, hogy szétszálazhatatlanul összefonódik benne tradíció és progresszió, hogy Brahms a zenetörténeti múltra építve, hagyományos formákat és zeneszerzői eszközöket használva gyakorolt mély hatást a jövő zenéjére. A Csalog Gábor által összeállított műsorban korai darabok (például az op. 10-es H-dúr ballada) éppúgy helyet kapnak, mint a középső korszak művei (az op. 76-os capricciók), vagy a külön világot képviselő kései intermezzók. Persze Brahms zenéjét nem elsősorban zenetörténeti helye, hanem esztétikai értéke teszi érdemessé figyelmünkre, és az a példa, amelyet minden korszak számára kínál: hogy a hagyomány megőrzésének valódi záloga nem az archivárius megközelítés, hanem a régi elemek kreatív újragondolása.

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

Ajánlatunk


A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Az időről időre változó felállással visszatérő kollektíva hamarosan új albummal jelentkezik, ebből adnak most zenei ízelítőt az Opus Jazz Club közönségének.

A Piastrella Trio műsorát túlnyomórészt a fúziós, modern jazz zenei világa határozza meg, a fiatal zenészek inspirációs forrásai között olyan nagyszerű zeneszerzők szerepelnek, mint Chick Corea, Keith Jarrett vagy Jesus Molina.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!