logo
HU EN

Program


Cseh Ősz / Clarinet Factory (CZ)

Cseh Ősz / Clarinet Factory (CZ)

A Clarinet Factory Pipers címet viselő programja négy klarinétjátékos történetét meséli el, akik tinédzser koruk óta ismerik egymást. Arról szól, amit zenei utazásaik során tapasztaltak. Egy történet az emberekkel való találkozásokról. A kultúrákról, tájakról és ételekről, na meg természetesen a zenéről.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 18. csütörtök, 20:00

Arról is mesél ez a zene, hogy mikét leltek otthonukra a zenekar tagjai. Történeteket mond a veszteségeikről és a nyereségeikről, miközben kísérleteznek a műfajok keverésével is. Mesél stílusokról és azokról a zenészekről, akiket szeretnek, és akik inspirálták őket. Jindrich Pavlis, a zenekar vezetője így mutatta be ezt a zenei világot: “Szeretjük a cseh és a morva népdalokat, mert mindannyian olyan családban nőttünk fel, ahol együtt énekeltünk és játszottunk. És szeretjük a világzenét, a kultúrák és nemzeti tradíciók sokféleségét. Szeretjük Smetana klasszikus zenéjét, Dvořákot a szenvedélyéért, Debussyt a színekért és Bachot az időtlen rendért. És a kortárs zeneszerzőket a bátorságukért. Csodáljuk Miles Davist, valamint a hagyományos big bandeket. Szeretjük a rock- és popzenekarokat titokzatos energiájukért, törzsi ritmusaikért és fantasztikus hangzásképükért. Kompozícióink, improvizációink és dalaink mindezekre reflektálnak, amit fent leírtunk. És ami fontos, a darabok mindig csapatmunkában születnek”.

A Clarinet Factory tagjai nemcsak klarinétosok: mindannyian tudnak énekelni vagy más hangszeren játszani, és ezeket a képességeiket be is építik a zenekari hangzásba. Vojtech énekel és dalokat ír dalszövegekkel és dallamokkal, Ludek a minimalista struktúrákon dolgozik, Pepino a basszusgitárt, dobokat vagy szaxofonokat utánoz basszusklarintón. És Jindrich az a személy, aki gondoskodik arról, hogy ezeket a különböző elemeket és személyiségeket egybegyúrja. És mindannyian használnak elektronikát, loopereket és különféle effekteszközöket, hogy a hang mélyebb, gazdagabb vagy titokzatosabb legyen.

Közreműködik:

Jindřich Pavliš - klarinét, kontrabasszus klarinét
Luděk Boura - klarinét
Petr Valášek - basszusklarinét
Vojtěch Nýdl - klarinét, ének

Ajánlatunk


Nehéz szuperlatívuszok nélkül beszélni Marcin Maseckiről, a jazz-zongora lengyel fenegyerekéről, aki úgy vált kultikus muzsikussá, hogy közben a művészi függetlenségét mindig megőrző kívülálló maradt.

Az álmodozó, a hangulatember és a nyughatatlan örökmozgó. Az európai jazz három különleges zenei figurája találkozik az Opus színpadán, hogy egyedi világát egyesítve egy sokterű, kaleidoszkópszerű élményben részesítse a hallgatót.

Váczi Eszter és a Quartet szerzeményeinek egyedi hangulatát a jazz, a pop és a sanzon különös egyvelege adja, magyar nyelvű, filmszerű dalszövegekkel társulva.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!