logo
HU EN

Program


Cséki Kálmán Trio, vendég: Duka László

Cséki Kálmán Trio, vendég: Duka László

A Cséki név igen jól cseng a zenészek és muzsikát kedvelők körében. A méltán híres művészdinasztia fiatalabb generációjához tartozó, 36 éves Cséki Kálmán hosszú évekig a világhírű hegedűs, Roby Lakatos együttesének zongoristájaként volt ismert, de a közelmúltban úgy döntött, hogy zenekarvezetőként is kipróbálja tehetségét.

Cséki Kálmán Trio, vendég: Duka Laci

Közreműködik:

    Cséki Kálmán - zongora
    Fonay Tibor - nagybőgő
    Peczek Lakatos András - dob
    vendég:
    Duka Laci - hegedű

A Cséki név igen jól cseng a zenészek és muzsikát kedvelők körében. A méltán híres művészdinasztia fiatalabb generációjához tartozó, 36 éves Cséki Kálmán hosszú évekig a világhírű hegedűs, Roby Lakatos együttesének zongoristájaként volt ismert, de a közelmúltban úgy döntött, hogy zenekarvezetőként is kipróbálja tehetségét. Pecek Lakatos Krisztián bőgőssel és a Svédországban élő Csörsz Zoltán dobossal megalapított, de váltakozva más felállásokkal is működő különleges zenei érzékenységű triója remek lehetőséget teremtett ahhoz, hogy elmélyült kompozíciók révén teljes palettájában csillogtassa meg egyaránt virtuóz és lírai szépségű játékát. A csapat Awakening (Ébredés) címmel megjelent bemutatkozó albuma „hamisítatlan modern mainstream”, ahogy Gáspár Károly fogalmazott a lemezről írt kritikájában a jazzma.hu oldalon. A kizárólag a zenekarvezető kompozícióiból álló, sokszínű és izgalmas program mindvégig leköti hallgatói figyelmét és komoly további jövő ígéretét hordozza.

Az ezúttal Fonay Tibor bőgőssel és Peczek Lakatos András dobossal felálló trióhoz a zenekarvezető a mostani koncertre vendéget is hívott, a decemberben megrendezett Roby Lakatos Nemzetközi improvizációs hegedűverseny győztese, Duka Laci személyében. A kiemelkedő tehetségű, virtuóz hegedűs Budapesten született, ahonnan családjával elég korán Belgiumba költözött. 11 éves korában kezdett el hegedülni, első hegedűtanára Roby Lakatos volt Brüsszelben. Budapestre hazatérve a Bartók Béla Zeneművészeti szakközépiskolában végezte zenei tanulmányait, melyeket aztán ismét Belgiumban, a Brüsszeli Királyi Zeneakadémián fejezett be. Jelenleg több formációban is játszik, többek között a Tóth Vera Quartetben és Kamarás Iván zenekarában.