logo
HU EN

Program


Czirják Csaba Quintet

Czirják Csaba Quintet

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros Nap és Hold című szerzői lemezén, amelyet kvintetté bővült formációjával rögzített. Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmóniafűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők.  több

Aktuális előadásokCzirják Csaba saját bevallása szerint ezúttal nem egy virtuóz jazzlemezt szeretett volna készíteni, hanem olyan melodikus anyagot, amelynek dallamfoszlányai megragadják és nem eresztik a hallgatót. A helyenként meditatív hangulatú, máshol fúziós jazz-rockba hajló lemez címével a zene irányát is jelzi, amennyiben az a földi, anyagi minőségeken túlit, a csillagokban rejtezőt, az univerzálisat veszi célba. A formáció harmadik lemezén – amely a 2017-ben megjelent Markoláb című albumot, és a 2019-ben napvilágot látott Emma címűt követi – mindezt a jazzben szokatlan hangszerek is segítik: többek között a citera, amit Csaba ezúttal jazzhangszerré varázsol. A koncert a Nap és Hold című lemez köré szerveződik, de elhangoznak számok a másik két albumról is.

Miután második helyezést ért el a Pat Metheny által elnökölt, a Magyar Rádió szervezésében megvalósult jazzgitárversenyen, Csaba egy ösztöndíjprogram keretében az amerikai Berklee College of Musicon tanult tovább, így közvetlen tapasztalatot szerezhetett a bostoni jazzközösségben alkotó muzsikusok zenéjéről. Tanulmányai befejeztével visszatért Magyarországra, ahol Bartók zenéjén keresztül eljutott a teljesen autentikus népzene világáig, amelyből elsősorban a magyar, bolgár és a román zene nyújtott számára inspirációt. Gitárjátéka a sokféle behatás eredményeként abszolút egyedülálló hangzást képvisel a hazai és az európai zenében egyaránt; a legmagasabb fokú technikai felkészültség éppúgy jellemzi, mint a bensőségesség.

Közreműködik:

Czirják Csaba - gitár
Mester Dániel - szaxofon
Molnár Bence - zongora, Fender Rhodes
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Czirják Tamás - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!