logo
HU EN

Program


Dávid és Góliát - Modern Art Orchestra plays the music of Tzumo Árpád

Dávid és Góliát - Modern Art Orchestra plays the music of Tzumo Árpád

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.

Aktuális előadásokA komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

Oláh Tzumo Árpád a Thelonious Monkról elnevezett mesteriskolában Herbie Hancock, Wayne Shorter és mások keze alatt teljesedett ki. Itthon szólózongorán, a SoLaTi funky együttesben, népzenei feldolgozásokkal és a maga vezette zenekar élén aratott sikereket. Legutóbbi, Pat Metheny-szerzeményekből kiadott trióalbuma (Tzumo Plays Pat) a szerző elismerését is kiérdemelte.

„Nagy öröm, hogy a 2023-as évadban meghívást kaptam egy teljes önálló műsor bemutatására a Modern Art Orchestrával, Fekete-Kovács Kornél vezetésével, így zseniális muzsikusokkal játszhatom el az első big band kompozícióimat, amelyeket az elmúlt években írtam. A Dávid és Góliát című, háromtételes big band jazz kompozíció a MÜPA tizenötödik évada alkalmából meghirdetett  zeneműpályázaton nagyzenekari kategóriában díjazásban részesült.
További öt önálló, új kompozícióm született; az Alone Opus háromtételes kortárs darab, amit a zenekar számára írtam, és elhangzik még az Odett songs, illetve a Jackie O’ Odett. Utóbbi egy funky lüktetésű szám, amit a magyar származású Orszánszky Miklósnak, a Syrius együttes alapítójának dedikáltam.
Nagyon várom, hogy elkezdjük a munkát, és mindenkit szeretettel várunk!”
Oláh Tzumo Árpád

Közreműködik:

Oláh Tzumo Árpád - zongora
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!