logo
HU EN

Program


Decolonize Your Mind Society

Decolonize Your Mind Society

A 2018-ban alakult Decolonize Your Mind Society – amelyet a Gosheven nevű szólóprodukciójával is ismert Szabó Bálint gitáros hozott létre – 2020-as első nagylemezével (A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism) nagy figyelmet és elismertséget vívott ki nemcsak Magyarországon, de világszerte is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 22. péntek, 20:00

Ez nem is olyan meglepő, hiszen a nem európai kultúrák zenéiből, nem standard hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő
anyag valóban figyelemreméltóan egyedi produkció.

A némileg átalakult zenekar 2023-ban megjelenő második albumával hasonlóan egyedi, de más megközelítésű – temperált, az oktáv egyenlő közű felosztásából származó hangolásokkal, páratlan metrumokkal és ezúttal a rögzített hangolású hangszerek helyett intonáló hangszeres játékkal megszólaltatott – anyagot hozott létre. A különleges hangolások mellé sok egyedi hangszer is társul, például Váczi Dániel saját fejlesztésű, tárogatószerű fúvós hangszere, a glissotar.

Ahogy a név is jelzi, zenekar a hallás dekolonizálásának céljával jött létre, így felveti azt a kérdést is, hogy mennyiben kulturális konstrukció a zenei együtthangzások eredendően végtelen világa, illetve – ehhez szorosan kapcsolódva – hogyan tehető diszkrétté egy eredendően folytonos változó, a hangmagasság. Amennyiben a kultúra és a szocializáció jelentős mértékben kondicionál, felszabadítható-e egyáltalán a fül a maga bebörtönzöttségéből? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ezen az estén, amelyen a felhangrenszerből kiinduló együtthangzásoktól egészen az oktáv különféle egyenlő közű osztásaiig vezet utunk, és eközben próbára tesszük, hogy a zongorahangolásra szoktatott fülünk mennyire képes újjáteremteni a veleszületett, eredendő rugalmasságát.

Közreműködik:

Szabó Bálint - tiszta hangolású gitár
Hock Ernő - bőgő
Porteleki Áron - dob
Kováts Gergő - szaxofon

Váczi Dániel - glissotar
Pozsár Máté - szintetizátor

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A három zenész játékában nagy teret kap a kollektív improvizáció is, ami azt hivatott hangsúlyozni, hogy a kiindulópontul szolgáló műveket és a zenekar által megfogalmazott új szerzeményeket mindenekelőtt élőzenei szövetként kell értelmezni. Ezen az estén Szlama László személyében a népzenei kincsek egy avatott ismerője csatlakozik a trióhoz.

Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!