logo
HU EN

Program


Dejan Terzic Quartet ft. Ralph Alessi, Florian Weber, Lukas Traxel (US/DE/CH)

Dejan Terzic Quartet ft. Ralph Alessi, Florian Weber, Lukas Traxel (US/DE/CH)

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 23. szombat, 20:00

Dejan Terzic Quartet ft. Ralph Alessi, Florian Weber, Lukas Traxel (US/DE/CH)

Közreműködik:
Florian Weber - zongora
Ralph Alessi - trombita
Lukas Traxel - nagybőgő
Dejan Terzic - dob

Az egyéni élmények beláthatatlanul gazdag tárházával érkezik az Opusba Dejan Terzic Quartetjének négy szupervirtuóza. Minden porcikájukkal a zenét szolgálják, és minden zenedarabjuk egy-egy történetet mesél el, a könnyedség és a dráma jófajta keverékével. Bár a zenészek több ezer kilométerre élnek egymástól, kvartettjük nem egyszeri produkció, hanem valódi zenekar. Művészi szándékaik és a zenéléshez fűződő viszonyuk összefonódása olyan találkozóhelyet teremt, ahol az ember korlátlanul élvezheti a teljes szabadságot.

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik. A zenészek figyelme mindig a nagy egészre irányul, és mégis minden apró részlet, minden árnyalat intuitív módon, a tökéletességig nyer megfogalmazást.
A derűtől a haragig, a szinte észrevétlenül növekvő fűtől a vulkánkitörés erejéig valamennyi jelenségnek és érzésnek helye van ebben a szerteágazó minimalizmusban. Saját határaihoz érkezett társadalmunkban a kvartett a művészet erejéről tesz bizonyságot: erős és megingathatatlan kifejezésmóddal nyit új távlatokat, minden külső akadálytól függetlenül.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Telefon: +36 1 216 7894


Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Ajánlatunk


A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk.

Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A három zenész játékában nagy teret kap a kollektív improvizáció is, ami azt hivatott hangsúlyozni, hogy a kiindulópontul szolgáló műveket és a zenekar által megfogalmazott új szerzeményeket mindenekelőtt élőzenei szövetként kell értelmezni. Ezen az estén Szlama László személyében a népzenei kincsek egy avatott ismerője csatlakozik a trióhoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!