logo
HU EN

Program


Die Kunst der Fuge - Borbély László lemezbemutató koncertje

Die Kunst der Fuge - Borbély László lemezbemutató koncertje

Miért vonzódom az olyan „megmászhatatlan hegycsúcsok” iránt, amilyen Bach Die Kunst der Fugé-ja? Mindig is rabul ejtettek a komplex zenei struktúrák, ahogyan a zene, mint beszélt nyelv törvényszerűségeinek kutatása is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 13. kedd, 19:00

Műsor: Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge

Közreműködik: Borbély László – zongora

Miért vonzódom az olyan „megmászhatatlan hegycsúcsok” iránt, amilyen Bach Die Kunst der Fugé-ja? Mindig is rabul ejtettek a komplex zenei struktúrák, ahogyan a zene, mint beszélt nyelv törvényszerűségeinek kutatása is. Elsősorban azért kihívás számomra egy ehhez hasonlóan monumentális és embertpróbálóan nehéz művel való foglalkozás, mert egyedül ez az a szint, ahol szembenézhetek korlátaimmal, saját „végességemmel”. Itt nyilvánvalóvá válik, hogy a Tökéletességet mi, emberek csak megcélozhatjuk, elérni viszont mindig is képtelenek leszünk. Éppen ez az oka annak, hogy sosem érzem „késznek” az interpretációmat, s megkockáztatom, viszolyognék is ettől. S hogy miért? Azért, mert egy műhöz való viszonyulás sosem lesz, sosem lehet befejezett, ahogyan a bachi Bach zene is egy folyamatosan alakuló, variálódó, önmagát újratermelő, végtelen „játék”. Bach a zenei változékonyságot helyezi bele az Isteni változatlanságba. (Borbély László)

Ajánlatunk


A Bágyi Balázs New Quartet zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál.

A Laughing Bastards zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ megannyi különböző zenéjével folytatott.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!