logo
HU EN

Program


Dobozy Borbála / J. S. Bach: Kis prelúdiumok, két- és háromszólamú invenciók - BMC Records lemezbemu
3

Dobozy Borbála / J. S. Bach: Kis prelúdiumok, két- és háromszólamú invenciók - BMC Records lemezbemu

A koncertre két részben, szünettel kerül sor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 25. hétfő, 19:00

Dobozy Borbála
J. S. Bach: Kis prelúdiumok, Két- és háromszólamú invenciók
BMC Records lemezbemutató

Műsor:
Johann Sebastian Bach: 18 kis prelúdium
Johann Sebastian Bach: 15 kétszólamú invenció
Johann Sebastian Bach: 15 háromszólamú invenció (sinfonia)

Közreműködik:
Dobozy Borbála – csembaló

Idén 300 éve, hogy Bach befejezte a két- és háromszólamú invenciók komponálását. A koncentrált tételek ereje és varázsa abban is rejlik, hogy Bach képes volt az intenzív érzéseket konstruktív zenei gondolkodással ötvözni. Ezt az egyszerre transzparens és sűrű kozmoszt mutatja meg legújabb lemezén Dobozy Borbála, ezúttal is precizitást és költőiséget, ragyogó technikát és életteli karaktereket kiegyensúlyozva. Játéka mentes marad a szélsőségektől és modorosságoktól, miközben egyedi irányt jelöl ki a differenciált előadói praxisok útvesztőjében. A nagyformátumú régizenei művész Bach-trilógiájának megelőző része, a billentyűs irodalom legjelentősebb művei közé tartozó Wohltemperiertes Klavier felvétele a streaming platformokon a BMC Records történetének egyik legsikeresebb kiadványa.

Ajánlatunk


Jámbor Ármin fiatal, feltörekvő szaxofonos, aki kora ellenére kifinomult zenei egyéniséggel rendelkezik. Ez nem csak virtuóz játékában mutatkozik meg, de az általa komponált művek is bizonyítják.

Tűnődve ismételt motívumok, időtlen népdalok, vad groove-ok és szögletes szólamok döntik a hallgatót kábulatba, mintha egy visszatérő álomban lenne, amelyre mindig csak félig emlékszik.

A Falka egy vezető nélküli, speciális, ad hoc szerveződött, nyitott formáció, amely évek óta minden nyáron két-három napra összegyűlik, hogy kora estétől hajnalig közösséggé formálja, szórakoztassa, éneklésre és táncolásra hívja a helyszínen megjelent közönséget.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!