logo

Program


Double Weisz Quartet

Double Weisz Quartet

Bár a Weisz testvérpár gyerekkoruk óta játszik együtt kisebb nagyobb formációkban, közös szerzői estet 2013 tavaszán adtak először a Magyar Rádió márványtermében. A zenekar létezése is innen datálódik. 2016-ban elkészült újabb anyaguk bemutatójára szintén a Márványteremben került sor. Ezt további koncertek követték, így az Opusnak is vendégei voltak.  több

A zenekar hangvételét a jazz, a klasszikus zene, és a népzene hármas egysége formálja, egy meglehetősen őszinte és egyedi hangzásvilág alapján. Jellemző a kompozíciók friss és szabad felfogású játékmódja, nem ritkán trió, duó felállásban folyik a játék. A hangszerelés is igen változatos: néhol kimondottan könnyed, máskor kisérletező, vagy kortárs elemeket találhatunk játékukban, mely alkalomadtán akár a groteszkbe hajló humort sem nélkülözi. A kompozíciók mély zenei igényességgel születtek, és a nagy dinamikai különbségek még szinesebbé teszik a hangzást, amely kiváló hangszerelési megoldásokkal és egyéni szólókkal társul.

Közreműködik:

Weisz János - zongora
Weisz Gábor - szaxofon
Boros Attila - basszusgitár
Szegő Dávid - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894