logo
HU EN

Program


Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet
2

Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet

Az Artvark néhány héttel az Opus-beli koncertje előtt, 2021 szeptember 21-én jelentette meg tizedik albumát Mother of Tousand címmel. Az albumon szereplő zenei anyagot Arvo Pårt és Aphex Twin zenei világa inspirálta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 5. péntek, 20:00

Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet (NL)

Közreműködik:
Rolf Delfos - altszaxofon
Bart Wirtz - altszaxofon
Mete Erker - tenor szaxofon
Peter Broekhuizen - bariton szaxofon

„Az Artvark zenéje hol meditatív, hol pedig felkavaróan izgalmas, miközben erősen vizuális jellegű. Soha nem válik unalmassá, mivel az altszaxofonosok mindig a megfelelő pillanatban ráznak fel egy közelgő hibernációból. A zenei játékosság ennek a formációnak a legfőbb jellemzője. Az Artvark zenéje minden alkalommal frissnek és újszerűnek mutatkozik” – Jazzenzo Cyriel Pluimakers on Trance

„Az afrikai és európai zenei hagyományokba ágyazott ritmikus hangszerelés zökkenőmentes áradása hangulatos és játékos: ugyanakkor termékeny talajt nyújt Rosie szenvedélyes szövegei számára. Együtt egy élénk, többdimenziós entitást alkotnak, amelyek a kvartett pezsdítő szaxofonszólói során kelnek igazán éltre” – Jazzenzo on Homelands

El a székekkel! El a kottaállványokkal! Az Artvark mozgásba lendül! Az Artvark neve egyet jelent az innovatív, eredeti kompozíciókkal, az erős szólistaegyéniségekkel és a négy szaxofon merész groove-jaival. A kvartett a zenei tradíciókon keresztül kanyarogva kalandozik, néha megfordul a klasszikus és a jazz műfaji kereszteződésénél, folyton áthatja a blues lelkisége, miközben egy improvizált koreográfia szerint lebeg a színpadon. A formáció az eltérő zenei háttérrel érkező tagok – Rolf Delfos (alt szaxofon), Bart Wirtz (alt szaxofon), Mete Erker (tenor szaxofon) és Peter Broekhuizen (bariton szaxofon) világát ötvözi – hogy egy kreatív és egyedi hangzásminőség szülessen; az Artvark hangja!

Az Artvark néhány héttel az Opus-beli koncertje előtt, 2021 szeptember 21-én jelentette meg tizedik albumát Mother of Tousand címmel. Az albumon szereplő zenei anyagot Arvo Pårt és Aphex Twin zenei világa inspirálta. Ezúttal – az Artvarktól szokatlan módon – a kompozíciók nem az íróasztal mellett, a kottafüzetben születtek, hanem a stúdióban, ahol a formáció az elmúlt egy évét egy intenzív kutató- és kísérletező munkával töltötte. Az albumot – melyet a zenekar az Opus Jazz Clubban is bemutat – eredeti, 1860-as Adolph Saxes hangszereken és 1920-ból származó, nagyon ritka slide szaxofonokon rögzítette, álomszerű hangzásvilágot és akusztikus tereket hozva létre, ami akár egy páratlan utazás filmzenéje is lehetne.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


.Pat Metheny korunk talán legismertebb jazzgitárosa, aki szinte minden legendás muzsikussal dolgozott már, miközben maga is azzá érett. A Modern Art Orchestra kiszenekara a gitárosfenomén debütáló albumát, a Bright Size Life-ot veszi gondozásába és tolmácsolja a közönség számára.

Váczi Eszter és a Quartet szerzeményeinek egyedi hangulatát a jazz, a pop és a sanzon különös egyvelege adja, magyar nyelvű, filmszerű dalszövegekkel társulva.

A zenészek az Opus Jazz Clubban adandó koncertjük napjaiban lemezre is rögzítik a Carmen Rhapsodyt a BMC Records számára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!