logo
HU EN

Program


EurOpus / ALTAR Quintet (SK/HU/RS/AT)
5

EurOpus / ALTAR Quintet (SK/HU/RS/AT)

A zenekar idén új lemezzel jelentkezett a Real Music House kiadónál November címmel, mely nyolc, személyes dedikációval ellátott kompozíciót tartalmaz. Az Opus Jazz Clubban adandó koncert programjának gerincét is e lemez kompozíciói adják majd.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 16. csütörtök, 20:00

EurOpus / ALTAR Quintet (SK/HU/RS/AT)

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt
Nikolaj Nikitin - tenorszaxofon
Lubos Sramek - zongora
Stefan Pista Bartus - nagybőgő
Martin Valihora - dob

A szlovák jazz jelentős alakja, a szaxofonos Nikolaj Nikitin és a zongorista Ľuboš Šrámek, aki nem mellesleg a nagy presztízsű nemzetközi zenei díj, a Radio Head Awards jazz kategóriájának döntnöke, egy olyan akusztikus kvintettet hívtak életre, aminek tagjai prominens európai zenészek és zeneszerzők. Egyikük Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző, a Modern Art Orchestra vezetője, aki a zenekar alapítóival osztozik a kísérleti zene iránti szenvedélyben. A formáció zenei koncepciója abban a modern jazztradícióban gyökerezik, amit Tom Harrell, Kenny Wheeler vagy Miles Davis második nagy kvintettjének neve fémjelez. Az Altar Quintet zenei világában ugyanakkor a 20. századi, kortárs európai zene hatása is fellelhető, így az a modern, közép-kelet európai jazz esszenciáját nyújtja. A zenekar idén új lemezzel jelentkezett a Real Music House kiadónál November címmel, mely nyolc, személyes dedikációval ellátott kompozíciót tartalmaz. A lemez létrejöttének idején a tagokat örömteli események és személyes tragédiák egyaránt érték - mindez az album hangulatában is visszatükröződik. A lemezt 2019 és 2020 fordulóján négy városban rögzítették (Pozsony, Prága, Bécs, New York), öt országból származó, a jazz-középgenerációjához tartozó vendégműész közreműködésével. Az Opus Jazz Clubban adandó koncert programjának gerincét is e lemez kompozíciói adják majd.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ez a DiMonGo trió, melynek zenéje a soul mellett a funk, a rock és a lírai balladák stílushatásának nyomait is mutatja. Bár a jazz műfaja alapvetően nem a humorról híres, a zenekar védjegye a szellemes megközelítés.

"Az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy egy rituális kivégzés zenei kíséretével" – Dmoon.ru

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!