logo
HU EN

Program


EurOpus / G A N N A (UA/FR/DK/DE/AT)
2

EurOpus / G A N N A (UA/FR/DK/DE/AT)

Az ukrán énekesnő, Ganna Gryniva berlini kortárs jazzegyüttese, a G À N N A az európai zenei szcéna fiatal, feltörekvő, ígéretes zenészeiből alakult néhány éve. A kvintett merészen ver hidat különböző zenei világok közt, a jazztől a folkon át a kísérleti és neoklasszikus zenékig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 12. szerda, 20:00

EurOpus / G A N N A (UA/FR/DK/DE/AT)

 Közreműködik:

    Ganna Gryniva - ének, loop station, kompozíciók
    Musina Ebobissé - tenorszaxofon
    Povel Widestrand - zongora
    Tom Berkmann - nagybőgő
    Mathias Ruppnig - dob

Az ukrán énekesnő, Ganna Gryniva berlini kortárs jazzegyüttese, a  G À N N A  az európai zenei szcéna fiatal, feltörekvő, ígéretes zenészeiből alakult néhány éve. A kvintett merészen ver hidat különböző zenei világok közt, a jazztől a folkon át a kísérleti és neoklasszikus zenékig. A hagyományos muzsikálás múltját és titkait kutató formáció egészen új zenei anyanyelvet teremt, amely mély gyökereiből és az állandó felfedezési vágyból meríti erejét. Megkapó hangtájak, zakatoló groove-ok és lágyan hullámzó dallamok mesélnek az apró falvakról, a lassan döcögő vonatokról, a fejkendőben mosolygó nagyanyókról. Történetek a függetlenségért és önálló identitásért folytatott emberöltőnyi küzdelemről és a keserédes melankóliáról, amely Ukrajna hatalmas vidékeit járja át.

A  G À N N A   Németország és Európa jazz- és világzenei színterének aktív részese. Zenéjüket a német mellett a nemzetközi közönség is számos alkalommal hallhatta, hiszen felléptek már többek között a Preveza Jazz Fesztiválon Görögországban, az Urban Music Hallban Odesszában, a Jazz Club 32-ben Kijevben, a Jazzmile Thuringia rendezvényen és természetesen számos berlini helyszínen. A közeljövőben a német fővárosban a Konzerthaus Berlin, illetve az A-Trane Jazz Club vendégei lesznek.

Az együttes háromszor nyerte el németországi turnéihoz a Berlini Szenátus támogatását. 2018 októberében a  G À N N A  Thüringia Jazz Mile díjat kapott a “Newcomer of the Year” kategóriában. Ugyanebben az évben a zenekar elnyerte az Új Liszt Alapítvány ösztöndíját a  D Y K I  L Y S (=Vad róka) című bemutatkozó albumuk felvételének támogatására, melyet 2020 augusztusában a Double Moon Records és a Jazz Thing Next Generation jelentet meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Kőszegi Imre az első olyan generációhoz tartozik Magyarországon, akik a modern jazzt önálló, a szórakoztató tánczenétől független műfajként közelíthették meg. Játékára a bebop és a free jazz gyakorolta a legnagyobb hatást.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!