logo

Program


EurOpus | Grencsó Collective Special 5 with Ken Vandermark (H/USA)

EurOpus | Grencsó Collective Special 5 with Ken Vandermark (H/USA)

Grencsó István, a hazai avantgard jazz meghatározó alakja, gyakori vendége az Opus Jazz Clubnak különféle felállású projektek vezetőjeként vagy tagjaként. A közelmúltban egy nemzetközi felállású, teljesen improvizatív koncerttel aratott sikert a klubban, ezúttal pedig a Grencsó Open Collective és a Tró Kontraszt egyfajta ‘fúziójának’ is tekinthető Grencsó Collective Special 5 élén érkezik, ráadásul nem akármilyen vendégszólistával.  több

Az izgalmas – két fafúvós / zongora / két bőgő / dob – hangszerösszeállítás egyfelől az Open Collective 2015-ben Rétegzene címmel kiadott lemezén szereplőt idézi, másrészről viszont sokat sejtetően „megbújik” benne a tavalyi lemezével – A dionüszoszi hangszikráktól az elmúlás csöndjéig – itthon és külföldön is igen komoly sikert aratott Trió Kontraszt tagsága és zeneisége is. Mindehhez a csattanót Grencsó mellett a másik fúvós szólista, a szaxofonos-klarinétos és zeneszerző, Ken Vandermark nyújtja, aki közismerten az igen markáns Chicago-i jazz színtér egyik legkiemelkedőbb alakja hosszú ideje.

A fentiek tükrében nem véletlen, hogy ezt a koncertet többnapos közös felkészülés előzi meg a Budapest Music Center próbatermében, hiszen a számos inspirációból táplálkozó csapat vadonatúj, erre az alkalomra készülő anyagot próbál össze. Grencsó elmondása szerint egy régi és merész álma ölt testet ezekben a napokban: a megszülető „zene papírról és papír nélkül”, melynek bemutatójára a mostani koncerten kerül sor, „megírt és spontán kompozíciók” kerek egysége lesz majd. Az anyagot a résztvevő zenészek stúdiókörülmények között a koncertet követő nap rögzítik, hogy azt várhatóan 2018-19 fordulóján a BMC Records kiadásában megjelenő album formájában adhassák közre majd itthon és világszerte.

Közreműködik:

Grencsó István - fúvós hangszerek
Ken Vandermark - fúvós hangszerek
Kovács Tickmayer István - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Hock Ernő - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon
+36 1 216 7894