logo
HU EN

Program


EurOpus | Grencsó Spontaneous Music Ensemble (H/F/USA)

EurOpus | Grencsó Spontaneous Music Ensemble (H/F/USA)

Teljes spontaneitás - sok-sok előzménnyel. Talán így jellemezhetnénk tömören ezt a különleges koncertet. több

Spontaneitás - mert ez a csapat így együtt még soha nem lépett színpadra, s mert a résztvevő hat zenész mindegyike kiemelkedő képviselője az improvizatív zenének, legyen az akár jazz, akár kortárs zene. Találkozásuk tehát minden bizonnyal telis-teli lesz meglepetésekkel.

Sok-sok előzmény - mert a tagok a legkülönfélébb módokon kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen például ifj. Kurtág György és Gőz László egyre mélyülő együttműködése a Lukács Miklóssal közösen alkotott Moment's Notice trióban, mellyel – sikeres koncerteket adva az Egyesült Államoktól Európa számos nagyvárosáig – novemberben végre Budapesten is felléptek a Zeneakadémián. Barre Phillips és ifj. Kurtág György improvizatív együttműködése még régebbi keletű, duókoncertjüket 2014 októberében a CAFe Budapest keretében az Opus közönsége is hallhatta. Grencsó István és Benkő Róbert köztudottan évtizedek óta egymás régi, kipróbált „harcostársai”. Az utóbbi időben Grencsó egyre gyakrabban dolgozik együtt a magyar kortás zene egyik kiemelkedő zeneszerzőjével, a senkihez sem hasonlítható Dukay Barnabással. Jó néhány felállásban játszottak már az Opusban is, minden alkalommal valami újat hozva, így aligha véletlen, hogy már-már kultikusnak számító koncertjeik egyre nagyobb létszámban vonzzák a híveket.

A tagokat aligha kell külön-külön bemutatnunk, elég ha csak arra utalunk, hogy Barre Phillips néhány éve már egy európai improvizációs központ, a CEPI kiépítésén fáradozik választott hazájában, Franciaországban. Nyári kurzusain évente más-más ország improvizatív művészei vesznek részt, s itt tartózkodása során a 2019-re tervezett magyar művészeket fókuszba állító kurzus részleteit is egyezteti Grencsóval és társaival.

Közreműködik:
Grencsó István - fúvós hangszerek
Dukay Barnabás - zongora
Kurtág György Jr. - élő elektronika
Gőz László - harsona, basszustrombita

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894