logo
HU EN

Program


EurOpus - Hans Lüdemann TransEuropeExpress featuring Majid Bekkas
2

EurOpus - Hans Lüdemann TransEuropeExpress featuring Majid Bekkas

Opus-beli koncertjén a TransEuropeExpress már nagyszabású, négy részből álló, on the edges című vadonatúj projektje első részének ősbemutatóját tartja, mellyel azután Európa fesztiválszínpadaira gurulnak tovább.

 Közreműködik:

    Hans Lüdemann - zongora, virtuális zongora
    Yves Robert - harsona
    Alexandra Grimal - tenor- és szopránszaxofon, ének
    Silke Eberhard - altszaxofon, klarinét, basszusklarinét
    Régis Huby - hegedű
    Ronny Graupe - gitár
    Sébastien Boisseau - nagybőgő
    Dejan Terzic - dob
    vendég: Majid Bekkas - oud, gumbri, ének

A TransEuropeExpress tovább dübörög: a kölni zongorista mester, Hans Lüdemann vezette, s a német és francia jazz színtér kiemelkedően kreatív alkotóiból álló oktett tavalyi – a BMC Records gondozásában megjelent – Polyjazz című bemutatkozó albumát a szaksajtó egyenesen „csodálatos mesterműként” (Fono Forum) ünnepelte, s a német lemezkritikusok díjára is jelölték a lemezt. Ahelyett viszont, hogy pihenésül kocsiszínbe tolták volna a szerelvényt, a siker a folytatáshoz adott komoly ösztönzést: Opus-beli koncertjén a TransEuropeExpress már nagyszabású, négy részből álló, on the edges című vadonatúj projektje első részének ősbemutatóját tartja, mellyel azután Európa fesztiválszínpadaira gurulnak tovább. Az ihletadó a kölni író, Navid Kermani nagy sikerű, Entlang den Gräben, angolul Along the Trenches címmel megjelent könyve volt, s a projekt egy hoszzú, több állomásos zenei utazást tervez és valósít meg Európa határai mentén, sőt azokon is túl.

A most bemutatásra kerülő első rész, az „on the edges 1” központi figurája és vendégszólistája a világhírű marokkói lantos, Majid Bekkas, akinek tradicionális hangszereken – oud, gumbri – előadott és időnként énekével is kísért saját darabjai Hans Lüdemann és az együttes zenészeinek szerzeményeivel és improvizációival ötvöződve vagy éppen ütköztetve, eltérő zenei és kulturális elemeik kontrasztjai révén generálják a program soha nem lankadó zenei energiát és feszültségét. A nézők a koncert után alighanem már a projekt jövőre tervezett folytatását fogják tűkön ülve várni...

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!