logo
HU EN

Program


EurOpus | Palotai, Argüelles, Sciuto: Antiquity

EurOpus | Palotai, Argüelles, Sciuto: Antiquity

Palotai Csaba gitárja az olyan emberek szeleburdi és csináld-magad hangján szól, akik jobban szeretik az elindulást, mint a megérkezést, és szabadabban lélegeznek egy rendetlen pincében, mint egy felújított kastélyban. Palotai Csaba hangja karmol, felsért, recseg.  több

Ezt a hangot nem lehet megszelídíteni, hagyni kell, hogy felszítsa magát, mint egy meggyújtott farakás. A gitárosok szeretik mutatni, hogy ők gitárosok. Palotai Csaba inkább el akarja felejtetni velünk.

A hangzásbeli sokféleség, elegancia és alázat az a szentháromság, ami legjobban definiálja ezt a gitárost, aki – főképp a rögtönzésekben – inkább fölfedezi az önmagában levő hangokat, mintsem a semmiből alkotja őket. És ami a legmeglepőbb: a csapat, amit az Antiquity-hez összeállított, a francia szaxofonos Rémi Sciuto és az angol ütős Steve Argüelles, ugyanezekkel a vonásokkal jellemezhető.

Igazából, amit Palotai Csabánál szeretek és ezen a lemezen is megtalálok, az a por. Mert a por ül meg a könyveken, a port fújja a szél, a por teszi széppé a westerneket, a por marad meg nekünk az Ókorból, a por az élet jele és a por telepszik lassacskán a dolgokra, láthatatlanul. A por a hosszú táv és a sugallat. A por marad meg, amikor már mindent elfelejtettünk. Rögtönzés, mulandóság, mozgás. Vagyis, ez a Palotai Csaba-féle jazz: bepiszkíthat és ragyoghat is.

(Mathieu Durand kísérőszövegéből)

Közreműködik:

Palotai Csaba - gitár
Rémi Sciuto - bariton- és szopránszaxofon
Steve Argüelles - dob, omnichord

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894