logo
HU EN

Program


Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)
3

Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)

A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 14. szerda, 20:00

EUROPUS | TRZASKA – VRBA – TOKAR – PÁNDI (PL/CZ/UA/HU)

Közreműködik:
Mikołaj Trzaska - szaxofon
Petr Vrba - trombita
Mark Tokar - bőgő
Pándi Balázs - dob

A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait. Improvizációiban egy valódi történetmesélő bontakozik ki előttünk, akinek játékában azoknak a kirándulásoknak az emléke is felsejlik, amiket a hajdanvolt, legendás Miłość együttessel, a Łoskot nevű avantgarde zenekarral, vagy olyan zenészekkel tett, mint Peter Brötzman, Lester Bowie, Tomasz Stańko vagy Ken Vandemark. A cseh Petr Vrba a prágai kísérleti zenei színtér hangulatát hozza magával annak egyik legaktívabb és legismertebb képviselőjeként. Leggyakrabban trombitát, klarinétot, vibráló hangszórókat és különféle „talált tárgyakat” használ. A formációban azon kísérleteinek eredményeit ia tolmácsolja, amelyet a nem idiomatikus improvizáció terén folytat. Klasszikus gitárosból vált jazzbőgőssé az ukrán Mark Tokar, aki előszeretettel ragadja ki hangszerét a kísérőszerepből és használja azt szólisztikus funkcióban, olykor pedig az énekmikrofon után nyúl. Pándi Balázs dobos és újságíró a magyar zenei élet ismert figurája. Egyaránt otthonosan mozog a dark jazz, a free jazz, a szabad improvizáció, az experimentális rock, a noise és az avantgárd zenék ösvényein. A formáció Opus Jazz Club-beli koncertje tehát igazi, a pillanatot a középpontba állító, közép-európai zenei találkozó lesz.

A művészek találkozásához az alkalmat a Polish Jazz/Szomszédok (Polish Jazz/Sąsiedzi) című projekt biztosította, amelynek ötletadója a wrocławi Firlej kulturális központ, a megvalósítását pedig a lengyel kultúrát külföldön népszerűsítő Adam Mickiewicz Intézet anyagi segítsége tette lehetővé.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Mogyoró Kornél multi-ütőhangszeres és Papesch Péter basszusgitáros Ősi ritmusok című közös koncertjén egyedi hangszereléssel, elképesztő virtuozitással és muzikalitással kápráztatja el a közönséget.

Az álmodozó, a hangulatember és a nyughatatlan örökmozgó. Az európai jazz három különleges zenei figurája találkozik az Opus színpadán, hogy egyedi világát egyesítve egy sokterű, kaleidoszkópszerű élményben részesítse a hallgatót.

A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!