logo
HU EN

Program


Festival de la Francophonie | Brun – Courtois – Fincker: Les Demons de Tosca, Opus I.

Festival de la Francophonie | Brun – Courtois – Fincker: Les Demons de Tosca, Opus I.

Vincent Courtois csellista a személyiségek és energiák egyensúlyára, a kontrasztok erejére, a hangok, képek, bizonytalanságok és csend kölcsönhatásaira épít a zenei alkotói folyamat során.

 több

Azzal, hogy teret enged a kollektív alkotásnak, és valamennyi zenésztársának a bizalom és a kölcsönösség szellemében biztosítja az autonóm részvételt, olyan zenei formát teremt, amely a szabadságot paradox módon a legszigorúbban és a legnagyobb figyelemmel kezeli.

Courtois 2017 tavaszán kilenc zenésszel, egy komikussal, egy fotóssal és egy sound designerrel új és nagyszabású interdiszciploináris projektbe kezdett. A Les Demons de Tosca a démonok eszméjéhez a művészi ihletettség szemszögéből közelít. A projektet alkotó koncertek, előadások minden alkalommal az együttest alkotó tagok      más-más kombinációjában járják körül a témát, a Puccini-opera librettójának felhasználásával. A projekt egyik első bemutatkozására 2017 májusában az Opusban került sor, Courtois oldalán a szaxofonos Robin Finckerrel és a fiatal francia dobos generáció egyik legjobbjával, Seb Brunnel. A Tosca librettóját vezérfonalaként követő, akusztikus és elektronikus elemeket egyaránt használó, s a melodikusságot mindvégig szem előtt tartó előadás egyszerre volt nagyon szabad és szigorúan kontrollált, igényes és nagyvonalú, mély és kristálytiszta – összességében igen különleges, ösztönös, ősi, teljesen intim élményt kínálva a klub közönségének, csakúgy mint maguknak az előadóknak. Így történt aztán, hogy a koncertet követően, annak anyagát többször is visszahallgatva, Courtois és két zenésztársa úgy gondolták, jó lenne a Tosca démonai projekt első önálló fejezeteként Opus-beli koncertjük szerkesztett anyagát lemezen is közreadni. A BMC Records örömmel támogatta az ötletet, amint azt a legelőször a mostani koncert alkalmával kapható Les Demons de Tosca - Opus I. album kézzelfoghatóan is bizonyítja.

Közreműködik:

Vincent Courtois - cselló
Robin Fincker - szaxofon
Sebastien Brun - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894