logo
HU EN

Program


Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/H
3

Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/H

A Pieces of Peace alapját Harcsa Veronika és Defoort korábbi együttműködésének zenei gondolatai képezik, a duó azonban ezúttal kvintetté bővülve kínálja mindazt a reményt, gyengédséget és inspirációt, amely a modern ember életéből gyakran hiányzik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 15. szerda, 20:00

Flanders on the Move
Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/HU)

Közreműködik:
Kris Defoort - zongora
Harcsa Veronika - ének
Lode Vercampt – cselló
Jean-Philippe Poncin – klarinét
Benjamin Sauzereau - gitár

A Pieces of Peace Kris Defoort pályájának csúcspontja, amelyben a belga zeneszerző-improvizátor és zongorista egyesíti valamennyi, élete során gyűjtött zenei tapasztalatát. Harcsa Veronika énekművésszel és három hangszeres zenésztársával igazi kamarazenekart formált, kompozíciói azonban nemcsak a tevékenységének fókuszában álló jazz és az improvizáció nyelvén szólalnak meg, hanem egy klasszikus – ha tetszik, operai – nagyzenekar hangszíneit, dinamikáját és drámai kifejezőerejét ültetik át az együttesre. A bensőséges és örömteli, játékos és komplex, lírai és ritmikus dalok a való élet megannyi részletgazdag lenyomatát jelenítik meg, egyúttal fejet hajtva az emberi testben rejlő hangszer, az énekhang előtt.

A Pieces of Peace alapját Harcsa Veronika és Defoort korábbi együttműködésének zenei gondolatai képezik, a duó azonban ezúttal kvintetté bővülve kínálja mindazt a reményt, gyengédséget és inspirációt, amely a modern ember életéből gyakran hiányzik. Az anyag előbb október 6-án jelenik meg bakelitlemezen a W.E.R.F. Records gondozásában, kibővített formája pedig 2024 elején várható a BMC Records kiadásában, CD formátumban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ezen a koncerten a trió nemcsak az új lemezről válogat, hanem a megelőző albumok számai közül is felelevenít néhányat, a műsort pedig népdalfeldolgozások teszik teljessé.

A legtöbb kompozíció kiindulópontja a Steve Reich szellemét idéző minimal music, de az élő improvizációs formák az elhangzó darabokat merőben eltérő irányokba viszik, más és más halmazállapotot és sűrűséget kölcsönözve nekik.

Lakatos György és a Concerto Armonico előadásában a korábbi nagysikerű koncertek után tizedik alkalommal hallhatunk válogatást az olasz barokk zene kiemelkedő mesterének árvaházi műveiből.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!