logo
HU EN

Program


Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/H
3

Flanders on the Move / Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/H

A Pieces of Peace alapját Harcsa Veronika és Defoort korábbi együttműködésének zenei gondolatai képezik, a duó azonban ezúttal kvintetté bővülve kínálja mindazt a reményt, gyengédséget és inspirációt, amely a modern ember életéből gyakran hiányzik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 15. szerda, 20:00

Flanders on the Move
Kris Defoort & Veronika Harcsa: Pieces of Peace – lemezbemutató koncert (BE/HU)

Közreműködik:
Kris Defoort - zongora
Harcsa Veronika - ének
Lode Vercampt – cselló
Jean-Philippe Poncin – klarinét
Benjamin Sauzereau - gitár

A Pieces of Peace Kris Defoort pályájának csúcspontja, amelyben a belga zeneszerző-improvizátor és zongorista egyesíti valamennyi, élete során gyűjtött zenei tapasztalatát. Harcsa Veronika énekművésszel és három hangszeres zenésztársával igazi kamarazenekart formált, kompozíciói azonban nemcsak a tevékenységének fókuszában álló jazz és az improvizáció nyelvén szólalnak meg, hanem egy klasszikus – ha tetszik, operai – nagyzenekar hangszíneit, dinamikáját és drámai kifejezőerejét ültetik át az együttesre. A bensőséges és örömteli, játékos és komplex, lírai és ritmikus dalok a való élet megannyi részletgazdag lenyomatát jelenítik meg, egyúttal fejet hajtva az emberi testben rejlő hangszer, az énekhang előtt.

A Pieces of Peace alapját Harcsa Veronika és Defoort korábbi együttműködésének zenei gondolatai képezik, a duó azonban ezúttal kvintetté bővülve kínálja mindazt a reményt, gyengédséget és inspirációt, amely a modern ember életéből gyakran hiányzik. Az anyag előbb október 6-án jelenik meg bakelitlemezen a W.E.R.F. Records gondozásában, kibővített formája pedig 2024 elején várható a BMC Records kiadásában, CD formátumban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

A D.A.S. Trió 2014 óta aktív. Ezen az estén második nagylemezüket mutatják be Netto Tetrisz címmel, amely a koncert napján jelenik meg, és vendégművészt is hívnak a Bécsben tanuló fiatal albán gitáros, Kejdi Barbullushi személyében.

Az Ég alatti 5 zenekar energikus muzsikáját 2015 óta hallhatja a közönség. Műsoruk gerincét saját szerzeményeik adják, amelyek stílusukban és lendületükben leginkább a '60-as évek hard-bop és modális jazz muzsikáját idézik, jellegükben mégis egyediek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!