logo
HU EN

Program


Flanders on the Move / Laughing Bastards (BE)

Flanders on the Move / Laughing Bastards (BE)

A Laughing Bastards zenekar zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ összes zenéjével folytatott.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. szombat, 20:00

A zenekar a virágzó genti jazz- és improvizációs szcéna legfiatalabb generációjának és a terület egyik tapasztalt és öreg, ámde innovációra éhes motorosának alkímiájából született, akik együtt vallanak a jazztradíció iránti szerelmükről egy kis csavarral. A tapasztalt zenész nem más, mint Michel Mast szaxofonista, aki a kortárs európai jazz bigbandek egyik legjobbikával, a Flat Earth-el már szerepelt az Opus színpadán, és aki korát meghazudtoló lendülettel és újító szellemmel képes alkotni. A 2012-ben trióként alapított formáció első albumán Jimmy Giuffre lenyűgöző zenéjére összpontosított. Majd a csapat a varázslatos dobossal, Lander Gyselinck-kel kiegészülve kvartetté bővült, és kiadta második albumát, az Old Masterplans-t, melynek feszes, lírai hangzása elismerő kritikákra talált mind a közönség, mind a szaksajtó részéről. A Laughing Bastrads 2018 óta kvintettként működik, ezzel megvalósították legújabb zenei elképzeléseiket, tudniillik a középső regiszterben egy dús és meleg hangzás jöjjön létre a szaxofon, gitár és cselló által. Harmadik albumuk, az Unanimal 2019 decemberében jelent meg. A zenekar a vírushelyzet alatt új repertoáron dolgozott, melyet most egy turné keretében mutatnak be többek között a belgiumi Kortrijk-ben megrendezett Jazzcats Festival-on, a Ververij Ronse koncertközpontban és nem utolsó sorban az Opusban is.

Közreműködik:

Michel Mast - tenorszaxofon
Jan-Sebastiaan Degeyter - gitár
Eline Duerinck - cselló
Cyrille Obermüller - nagybőgő
Marcos Della Rocha - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Fekecs Ákos Life Project zenéjében a meditatív érzések, a lüktető, változatos ritmusok, a színes harmóniavilág, a műfajok közti vándorlás és az ősi monotonitás egyaránt helyet kapnak. Műsorukban az akusztikustól a modern elektronikusig rengeteg különböző hangszert szólaltatnak meg.

A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak..."

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!