logo
HU EN

Program


Francesco Guaiana - Bacsó Kristóf Reunion Quartet (IT/HU)

Francesco Guaiana - Bacsó Kristóf Reunion Quartet (IT/HU)

A palermói születésű Francesco Guaiana jazz és klasszikus gitárművészeti tanulmányokkal kezdte, majd egy ösztöndíjnak köszönhetően a 90-es évek végén felvételt nyert a bostoni Berklee College of Music hallgatói közé.  több

2001-től  már az intézmény alkalmazottja, Bob Stoloff és Bill Pearce közvetlen mukatársaként. Európába visszatérve több saját lemezt is megjelentetett, koncertezett Olaszországban, Ausztriában, Franciaországban, Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban, Lengyelországban, Lettországban és természetesen az USA-ban is. Számos jazz workshopot tartott Angliában, Spanyolországban, Portugáliában, Lettországban, Lengyelországban, Olaszországban. Jelenleg, előadói tevékenysége mellett, jazz-gitárt oktat az A. Sontontino Zenei Konzervatóriumban, a szicíliai Trapaniban.

Francesco Guaiana és Bacsó Kristóf ismeretsége az ezredforduló tájékán, a Berklee-n kezdődött, később pedig egy nagy sikerű calabriai turnén folytatódott 2007-ben, míg Sárvári Kovács Zsolt – aki Bacsóval együtt kezdte a pályáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-dob szakán – Olaszországban töltött évei alatt ismerkedett meg Francescoval, s számos  projektet vittek sikerre a római jazz színtér élvonalbeli zenészeivel. Ebből a hármas ismeretségből formálódott aztán az ötlet, hogy az elmúlt évek tapasztalatait egy új, közös zenei hangzásban formálják meg. A megvalósításhoz negyedik társnak Ajtai Péter nagybőgőst kérték fel, akivel Kristóf és Zsolt egyaránt számos közös produkcióban vett már részt. A csapat az Opus színpadán mutatkozik be a közönség előtt, zenéjük a kortárs jazz és a szabadzene elemeit ötvözi a muzsikusokra oly jellemző intellektuális érzékenységgel.

Közreműködik:

Francesco Guaiana - gitár
Bacsó Kristóf - szaxofon
Ajtai Péter - nagybőgő
Sárvári Kovács Zsolt - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894