logo
HU EN

Program


François Bourassa Quartet (CA)

François Bourassa Quartet (CA)

Több mint három évtizedet felölelő munkássága alatt François Bourassa rengeteg zenei építményt alapozott meg. Zongoristaként, zeneszerzőkét és zenekarvezetőkén régóta a kanadai kortárs jazz egyik úttörője. Folyamatos kihívások elé állítja önmagát, zenészpartnereit, és folyton bővülő hallgatóságát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 26. kedd, 20:00

François Bourassa Quartet (CA)

Közreműködik:

    François Bourassa - piano
    Erik Hove - alto saxophone
    Guy Boisvert - double bass
    Guillaume Pilote - drums

Több mint három évtizedet felölelő munkássága alatt François Bourassa rengeteg zenei építményt alapozott meg. Zongoristaként, zeneszerzőkét és zenekarvezetőkén régóta a kanadai kortárs jazz egyik úttörője. Folyamatos kihívások elé állítja önmagát, zenészpartnereit, és folyton bővülő hallgatóságát. A kvartett európai turnéján a modern jazzben, kortárs klasszikus zenében és ambientben egyaránt járatos altszaxofonos, Erik Hove, a zenekarvezetővel 1982-óta játszó bőgős, Guy Boisvert, valamint a többszörösen díjazott dobos, Guillaume Pilote lesznek Bourassa társai.

François Bourassa kilencedik, Number 9 című albumán saját szerzeményeit játssza zenekarával, amelyek szerencsés múltbéli találkozásokat és fontos zenei hatásokat tükröznek. A montreáli születésű zongorista lemeze tehát erősen reflektált és koncepciózus, a rajta szereplő hét kompozíció meglehetősen átgondolt. Ugyanakkor Bourassa és zenekara a fókuszt a lemez első pillanatától az utolsóig az „itt és most”-on, a jelen pillanaton tartja. Érzéki látomások, amelyekhez kristálytiszta technika társul. Egy kalandokkal teli, kanyargós út, amely a kollektív tudat útvesztőin vezet végig, és amely minden egyes hallgatáskor új és új oldaláról mutatkozik meg. A Number 9 című lemezen szereplő zene a dallamos lírikusságtól a tiszta zeneiségig, a swing alapoktól a nyitott terekig, a puhatólózó kereséstől, a buzgó önkifejezésen át a kielégítő feloldásokig, néha konklúziókig vezet. Van benne finomság és szenvedély, keménység és melegség, rögzített struktúrák és szabad asszociáció. A Number 9 néhány szerzeménye egyszerűen álomszerű. Bourassa és társai ezt a sokféleséget egyetlen darabba öntik, érzékenységgel átitatva. A kvartett rétegzett zenéje a többféle, eltérő perspektíva eredménye, amely azonban minden egyes hallgatáskor új részletek felfedezésével kecsegtet.
(Howard Mandel jazzkritikus írása alapján)

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A szefárd zene az útonlét zenéje.

A 2018-ban alakult Decolonize Your Mind Society – amelyet a Gosheven nevű szólóprodukciójával is ismert Szabó Bálint gitáros hozott létre – 2020-as első nagylemezével (A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism) nagy figyelmet és elismertséget vívott ki nemcsak Magyarországon, de világszerte is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!