logo
HU EN

Program


Frankó Flamandok 2. – „Gyüttment” belgák a hegyeken túlról

Frankó Flamandok 2. – „Gyüttment” belgák a hegyeken túlról

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 29. szombat, 19:30

 Közreműködik:

    Szent Efrém Férfikar
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás
    Mezei János – orgona

Ez az egész úgy kezdődött, hogy az angolok kitalálták a divatos zenét, ami megtetszett a frankoknak – no és a flamandoknak is. Csináltak is belőle olyan slágereket, aminek senki nem tudott ellenállni. De, amint az közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában: ezért Dufay és barátai, illetve tanítványai mertek nagyot álmodni és elmentek Itáliába – jobb az idő, jobban is fizetnek, nem is beszélve az ételekről, italokról és még sorolhatnánk... És ugyan egy belga nem csinál nyarat, de több tucat már annál inkább – így lett a burgundiai iskolából európai szintű zenei nyelv – és hogy jót tett-e nekünk és a kontinens zenéjének a franko-flamand muzsikusok bevándorlása: nos, erre egyértelmű választ ad a Szent Efrém Férfikar koncertsorozata.

Oltremontani – Azok, akik a hegyeken túlról jöttek. Így nevezték Itáliában azokat a franko-flamand komponistákat, akik az észak-itáliai hercegi udvarokban szolgáltak és munkásságuk alapjaiban meghatározta a zenetörténet fejlődési irányát. A Szent Efrém Férfikar sorozatának második estéjén a „gyüttment” zeneszerzők több generációja mutatkozik be: Dufay, Josquin, Ockeghem, Obrecht és Lassus szakrális művein keresztül megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt az az egyedülálló zenei nyelv, aminek még a híresen büszke itáliaiak sem tudtak ellenállni.

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!