logo
HU EN

Program


Friss Folk / Napfonat

Friss Folk / Napfonat

A Napfonat különleges színfoltja a hazai zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. péntek, 20:00

Friss Folk / Napfonat

Közreműködik:
Farkas Krisztina - ének
Szalay Heni - ének
Szarka Anita - ének
Tóth Eszter - ének
Tóth Orsi - ének

A Napfonat zenéje egyediségét adja, hogy az énekhangok összefonódása mellett fontos szerep jut a perkusszív, ütős hangszereknek. A női a cappella énekegyüttes tavaly tavasszal debütált első, Szól a világ című nagylemezével, mely a Hangvető gondozásában jelent meg. Új daluk, a Mint a zápor amellett, hogy a következő album előfutára, kiemelt szerepet kap ebben az évben: az együttes ezzel a dallal került be a DAL 2022 című műsor elődöntőjébe."Ez a dal olyan számunkra, mint egy örömünnep, mint egy nyár esti tánc az esőben. A megérkezett szerelem érzéséről szól, amikor teljes szívünket bele tudjuk adni abba, amiben vagyunk, és viszonzásra is találunk, egyfajta kegyelmi állapotban lehetünk. - írja a Mint a zápor című dalt ihlető érzésről Tóth Eszter, a dal szerzője."Ezért az érzésért nagyon is meg kell dolgozni, nem mindig könnyű, de cserébe megtart, felemel, és frissít, mint egy nyári zápor".

A lányok az elmúlt évek alatt meghódították a magyar világzenei színpadokat: több soron meghívott vendégei, illetve előzenekara voltak Palya Beának, bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé, 2021 szeptemberében Sena Dagadu-val léptek fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa zárómiséje előtt, illetve a Szent István Bazilikában. Idén a Művészetek Palotájában koncerteztek először, a Népzene Ünnepén. Ebben az évben is számos helyen találkozhatunk velük: fellépnek a Bánkitó Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, az Everness fesztiválon, az Opus Jazz Clubban, egy több állomásos koncertturnén szerepelnek Dánielfy Gergő és az Utazók, illetve a Jóvilágvan zenekar társaságában, de legközelebb március 5-én, a DAL 2022 elődöntőjében láthatjuk őket a Duna Televízióban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


"Az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy egy rituális kivégzés zenei kíséretével" – Dmoon.ru

Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ez a DiMonGo trió, melynek zenéje a soul mellett a funk, a rock és a lírai balladák stílushatásának nyomait is mutatja. Bár a jazz műfaja alapvetően nem a humorról híres, a zenekar védjegye a szellemes megközelítés.

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!