logo
HU EN

Program


Friss Folk / Napfonat

Friss Folk / Napfonat

A Napfonat különleges színfoltja a hazai zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 8. péntek, 20:00

Friss Folk / Napfonat

Közreműködik:
Farkas Krisztina - ének
Szalay Heni - ének
Szarka Anita - ének
Tóth Eszter - ének
Tóth Orsi - ének

A Napfonat zenéje egyediségét adja, hogy az énekhangok összefonódása mellett fontos szerep jut a perkusszív, ütős hangszereknek. A női a cappella énekegyüttes tavaly tavasszal debütált első, Szól a világ című nagylemezével, mely a Hangvető gondozásában jelent meg. Új daluk, a Mint a zápor amellett, hogy a következő album előfutára, kiemelt szerepet kap ebben az évben: az együttes ezzel a dallal került be a DAL 2022 című műsor elődöntőjébe."Ez a dal olyan számunkra, mint egy örömünnep, mint egy nyár esti tánc az esőben. A megérkezett szerelem érzéséről szól, amikor teljes szívünket bele tudjuk adni abba, amiben vagyunk, és viszonzásra is találunk, egyfajta kegyelmi állapotban lehetünk. - írja a Mint a zápor című dalt ihlető érzésről Tóth Eszter, a dal szerzője."Ezért az érzésért nagyon is meg kell dolgozni, nem mindig könnyű, de cserébe megtart, felemel, és frissít, mint egy nyári zápor".

A lányok az elmúlt évek alatt meghódították a magyar világzenei színpadokat: több soron meghívott vendégei, illetve előzenekara voltak Palya Beának, bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé, 2021 szeptemberében Sena Dagadu-val léptek fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa zárómiséje előtt, illetve a Szent István Bazilikában. Idén a Művészetek Palotájában koncerteztek először, a Népzene Ünnepén. Ebben az évben is számos helyen találkozhatunk velük: fellépnek a Bánkitó Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, az Everness fesztiválon, az Opus Jazz Clubban, egy több állomásos koncertturnén szerepelnek Dánielfy Gergő és az Utazók, illetve a Jóvilágvan zenekar társaságában, de legközelebb március 5-én, a DAL 2022 elődöntőjében láthatjuk őket a Duna Televízióban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Norvégia egyik legelismertebb népzenésze, Susanne Lundeng zenei múltja Észak-Norvégia népzenéjében gyökerezik, amelyből hegedűsként, zeneszerzőként, énekesként és zenei szabadgondolkodóként alakított ki nemzetközi figyelemre is számot tartó hangzásvilágot.

A triptichon ötlete 2022-ben született az európai jazz legfontosabb találkozási pontján, a brémai Jazzahead! fesztiválon. Hosszú érlelődés után most először lép közönség elé a formáció: az Opus Jazz Clubban teljesen új repertoárt bontakoztatnak ki, amellyel lemezfelvételre is készülnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!