logo
HU EN

Program


Friss Folk / Ötödik Évszak
2

Friss Folk / Ötödik Évszak

Az Ötödik évszak népzenei hangszereléssel játszik akusztikus városi zenét – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása.

Friss Folk / Ötödik Évszak

Közreműködik:
Izabella Caussanel - ének
Hegedűs Máté - hegedű
Csoóri Sándor - brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének
Zimber Ferenc - cimbalom
Szabó Csobán Gergő - nagybőgő, ének
vendég:
Orbay Lilla - ének

Az Opus Jazz Club Friss Folk sorozatának keretén belül olyan előadók hallhatók, akik népzenei alapokról indulva, kortárs szemlélettel hoznak létre friss hangzásvilágot. Az Ötödik évszak népzenei hangszereléssel játszik akusztikus városi zenét – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása. A városi környezet és a tradíció tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben. A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok és a sanzonok világa felé. Az Ötödik évszakot a WOMEX 20 héttagú zsűrije beválogatta a regionális Duna-színpad fellépői közé, első lemezük, a Ne rejtsd el című pedig 2021-ben Fonogram-díjat nyert „az év hazai világ- vagy népzenei albuma” kategóriában.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!