logo
HU EN

Program


Gadó Gábor Quintet feat. Harcsa Veronika
6

Gadó Gábor Quintet feat. Harcsa Veronika

Hogy milyen formát ölt majd ez a zene – templom lesz-e vagy mulató – az megannyi tényező függvénye, lévén mindezt az organikus zeneépítészet kiválósága, Gadó Gábor tervezi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 22. péntek, 20:00

Gadó Gábor Quintet feat. Harcsa Veronika (HU/FR)

Közreműködik:
Gadó Gábor - gitár
Harcsa Veronika - ének
Laurent Blondiau - trombita
Ávéd János - szaxofon, fuvola
Csermák Éva - hegedű
Zétényi Tamás - cselló

A legtöbbször jazzgitárosként aposztrofált Gadó Gábor készülőben lévő új zenei anyagával ismét felülírja megingathatatlannak hitt jazz-fogalmainkat. Ami tudható, hogy kompozíció és improvizáció dialektikája ezúttal ritmusszekció nélkül, kortárs komolyzenészek és jazz-muzsikusok párbeszédén keresztül bontakozik majd ki, és hosszú idő után – már ami a Gadó-életművet illeti – az énekhang is kiemelt szerephez jut. A fúvós-szekcióban Gadó Gábor legutóbbi duólemezein szereplő alkotótársainak kifejezőerejét egyesíti, amennyiben a Veil and Quintessence felejthetetlen trombitása, a belga Laurent Blondiau, valamint a Whispering Quiet Secrets Into Hairy Ears című, album hangszíngazdagságban határokat nem ismerő szaxofonosa, Ávéd János hozzák magukkal összes tapasztalatukat a jazzből. A klasszikus-részlegen vonósok járulnak hozzá meghatározó – a romantikus hangzásvilágtól eltérő – színekkel a zene karakteréhez, Zétényi Tamás, a kortárs zenei élet egyik kiemelkedő csellistája, és Csermák Éva, Berlinben élő hegedűművész személyében. Ha a két-két zenész adják a ház oldalfalait, akkor az utóbbi időben a komolyzene irányába is nyújtózó Harcsa Veronika a tető, aki a dalok szövegírójaként tölti meg további szellemi tartalommal az instrumentális építményeket. De hogy ezen túl milyen formát ölt majd ez a zene – templom lesz-e vagy mulató – az megannyi tényező függvénye, lévén mindezt az organikus zeneépítészet kiválósága, Gadó Gábor tervezi.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

Miquèu Montanaro zeneszerző, furulya- és harmonikaművész sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját darabjaiba.

A Laughing Bastards zenéje abból a számtalan, viharos és törvénytelen szerelmi kapcsolatból született, amelyet a jazz a világ megannyi különböző zenéjével folytatott.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!