logo
HU EN

Program


George Enescu és mesterei
3

George Enescu és mesterei

George Enescu halálának 67. évfordulójára emlékezünk Mirel Iancovici román gordonkaművész, valamint Jeroen Riemsdijk holland zongoraművész kíséretében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 4. szerda, 19:00

George Enescu és mesterei

Közreműködik:
Mirel Iancovici – cselló
Jeroen Riemsdijk – zongora

Műsor:
Robert Fuchs: Második, esz-moll csellószonáta, Op. 83.
    – Allegro moderato assai
    – Adagio con sentimento
    – Allegro vivace
George Enescu: Román rapszódia No. 2, Op.11
George Enescu: Carillon nocturne
Jules Massenet: Thaïs – Méditation
Jules Massenet: La Zingaresca fantázia
George Enescu: A-moll „Torso” szonáta (1911)
                     *****
George Enescu: Triptichon szóló csellóra
    Doïna, Preludio monodico, Lăutarul
Gabriel Fauré: Második G-dúr szonáta Op.117
    – Allegro
    – Andante
    – Allegro vivo

A Mirel Iancovici által zongorára és csellóra átdolgozott Enescu-darabok mellett Robert Fuchs, Gabriel Fauré és Jules Massenet művei is elhangzanak – e három zeneszerző rendkívüli módon meghatározta és formálta a román csodagyerek, George Enescu személyiségét, aki később a 20. század egyik legjelentősebb és legelismertebb művészévé vált.

Mirel Iancovici román gordonkaművész, zeneszerző, pedagógus, a Bukaresti Konzervatóriumban végezte tanulmányait. Számos nemzetközi zenei verseny győztese, amelyeknek köszönhetően több európai és amerikai koncertterembe meghívták, valamint több rádiós- televíziós- és lemezfelvétel szerződéshez jutott. Olyan neves művészekkel lépett fel, mint Claudio Abbado, Philippe Entremont, Herman Krebbers, Silvia Marcovici, Raphael Oleg, Gennagyij Rozsgyesztvenszkij, Yoav Talmi, Paul Tortelier, Han de Vries és Gerard Wyss, valamint olyan helyszíneken koncertezett mint a New York-i Lincoln Center, a Carnegie Hall, az amsterdami Concertgebouw, a Berlini Filharmónia, a barcelonai Palau de la Musica, a washingtoni Kennedy Center, a Royal Festival Hall, és a Wigmore Hall. Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Írországban, Hollandiában, Romániában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában tartott mesterkurzusokat, jelenleg a Maastrichti és Brabanti Konzervatóriumok csellóprofesszora.

Jeroen Riemsdijk (1962) elismert holland zongoraművész, tanár, kutató és író. Jelenleg a Maastrichti Konzervatórium zongoraprofesszora, illetve ugyanitt az instrumentális és vokális mesterképzések elindítója és vezetője. Több belgiumi fesztivál művészeti vezetője volt, továbbá az Altembriouck esteket és a Masters of Stage programokat is ő irányította. Bár az elmúlt években Claudio Abbadóval és a Mozart Zenekarral több Beethoven- és Brahms-felvételt készített, fő kutatási területe és elsődleges előadói profilja a 20. századi és a kortárs zene.

Ajánlatunk


A Fekecs Ákos Life Project zenéjében a meditatív érzések, a lüktető, változatos ritmusok, a színes harmóniavilág, a műfajok közti vándorlás és az ősi monotonitás egyaránt helyet kapnak. Műsorukban az akusztikustól a modern elektronikusig rengeteg különböző hangszert szólaltatnak meg.

A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak..."

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!