logo
HU EN

Program


Geröly Tamás – Pozsár Máté Duo, vendég: Ajtai Péter
2

Geröly Tamás – Pozsár Máté Duo, vendég: Ajtai Péter

Hazánk egyik legkarakteresebb ütőhangszerese, Geröly Tamás és Pozsár Máté zongorista-zeneszerző duójának régóta tervezett koncertje igazi csemegének ígérkezik a komplex struktúrájú kortárs szabadzene hívei számára.

Közreműködik:

    Geröly Tamás - dob
    Pozsár Máté - zongora
    vendég:
    Ajtai Péter - nagybőgő

„A véletlen úgy hozta, hogy hirtelen régi vágyam teljesülhet... Pozsár Máté zongorista barátom és tanár kollégám társaságában – keze alatt jó hangszerrel – jó körülmények között duózhatok hamarosan.
A jó hangszer és a jó körülmények nélkülözhetetlen feltételei a szép és tiszta hangzás kialakításának, amivel szeretnénk bevonni közönségünket a tartalomba. Aktivitásunk közös nevezője a formaérzék, az improvizáció pedig a valós idejű komponálást jelenti ez esetben...
Az est második felében Ajtai Péter nagybőgős barátunkkal kiegészülve trióban muzsikálunk tovább a spontaneitás, a kauzális élmények és a párhuzamos játéklehetőségek világában...
Szeretettel várjuk a nagyérdeműt!”
Geröly Tamás

Hazánk egyik legkarakteresebb ütőhangszerese, Geröly Tamás és Pozsár Máté zongorista-zeneszerző duójának régóta tervezett koncertje igazi csemegének ígérkezik a komplex struktúrájú kortárs szabadzene hívei számára. A műfaj kiemelkedő hazai reprezentánsai – egyben két zenészgeneráció képviselői – több ízben játszottak már együtt különböző formációkban illetve egyedi alkalmakkor, de duó felállásban mindössze két ízben léptek színpadra mindeddig. A koncert második felében mindkettejük gyakori zenésztársa, Ajtai Péter bőgős csatlakozásával trióvá bővül a csapat, további színekkel gazdagítva az est zenei palettáját.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!