logo
HU EN

Program


Geröly Virtual Trio: A ronggyá tépett idő

Geröly Virtual Trio: A ronggyá tépett idő

„Hét éve a pesti éjszakában összeterelt bennünket a sors. Egy izgalmas, spontán beszélgetés közben kiderült, hogy egy húron pendülünk. Ez alapvetően a szabadzene iránti elkötelezettségünkben nyilvánult meg. Tudatában vagyunk kulturális örökségünknek, de el is tudunk távolodni tőle, hogy kilépjünk az ismeretlenbe.  több

Lemezünk anyagát a hajdani legendás AIR Trió (Henry Threadgill - Fred Hopkins - Steve McCall) 1979-es Air Lore című LP-je inspirálta. Ajánlom szíves figyelmükbe ezt a lemezt. Ennek ismeretében lehet beazonosítani a munkánkban benne rejlő, (virtuális) mély emóciókat, értékeket. A ‘ronggyá tépett idő’ kifejezés pedig Pernye András könyvéből való. Ez nem más, mint a ragtime.”
Geröly Tamás Sándor

A trió tagjai különböző generációk képviselői, ami biztosítja, hogy a csapat zenéje és szellemisége mindig „free” maradhasson, s azt soha ne köthesse gúzsba bármiféle tradicióhoz való félreértelmezett hűség. „Hagyományosan radikális. Radikálisan hagyományos” – olvashatjuk a trió önmeghatározását A ronggyát tépett idő címmel a Hunnia Recordsnál most megjelent lemezükön.

Közreműködik:

Kováts Gergő - szaxofon
Ajtai Péter - nagybőgő
Geröly Tamás Sándor - dob, ütőhengszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubbaváltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894