logo
HU EN

Program


Geröly Virtual Trio: Seven Samurai Suite

Geröly Virtual Trio: Seven Samurai Suite


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 6. péntek, 20:00

 Közreműködik:

    Kováts Gergő - szaxofon
    Ajtai Péter - nagybőgő
    Geröly Tamás Sándor - dob

„Akira Kuroszava klasszikusa, a Hét szamuráj című film zenéiből (zeneszerző: Fumio Hajaszaka) kiindulva egy olyan miliőbe jutottunk, ahol a kevés hang és az egyszerű dallamvilág által teremtődik meg a kellő feszültség és koncentráció. Feltárult előttünk a Busido, a szamurájok életmódját befolyásoló szigorú normarendszer – konfuciánus és buddhista elemeivel –, hangsúlyozva a hűség, a becsület, az egyszerűség és a harcművészetek gyakorlásának fontosságát.
Nem is olyan nehéz hasonlóságot találni az improvizáló zenészek íratlan szabályaival, ahol a tartalom nem erkölcs, hanem cselekvés formájában jelenik meg, mégis áthatja egy olyan szellemi légkör, ami szívesen vállal közösséget Kuroszava szamurájaival.”
Geröly Tamás Sándor - Ajtai Péter - Kováts Gergő

„Hagyományosan radikális. Radikálisan hagyományos” – olvashattuk a trió önmeghatározását A ronggyá tépett idő című korábbi lemezükön, mely ugyanúgy a Hunnia Recordsnál jelent meg, mint a most bemutatásra kerülő Seven Samurai Suite. Geröly „virtuális” triója ezúttal is több rétegű anyagot tett le az asztalra, melynek már a közvetlenül érzékelhető felszíne sem „fecseg”, hogy aztán a „hallgat a mély” szinte tapinthatóvá váljon általa, úgy zenei, mind spirituális értelemben.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Új Blue Note albumával, a nublues-zal érkezik Budapestre Joel Ross vibrafonos, zeneszerző, aki az elmúlt években az amerikai jazz-zenészek új generációjának meghatározó hangjává emelkedett.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!