logo
HU EN

Program


Geröly Virtual Trio: Seven Samurai Suite

Geröly Virtual Trio: Seven Samurai Suite


 több

 Közreműködik:

    Kováts Gergő - szaxofon
    Ajtai Péter - nagybőgő
    Geröly Tamás Sándor - dob

„Akira Kuroszava klasszikusa, a Hét szamuráj című film zenéiből (zeneszerző: Fumio Hajaszaka) kiindulva egy olyan miliőbe jutottunk, ahol a kevés hang és az egyszerű dallamvilág által teremtődik meg a kellő feszültség és koncentráció. Feltárult előttünk a Busido, a szamurájok életmódját befolyásoló szigorú normarendszer – konfuciánus és buddhista elemeivel –, hangsúlyozva a hűség, a becsület, az egyszerűség és a harcművészetek gyakorlásának fontosságát.
Nem is olyan nehéz hasonlóságot találni az improvizáló zenészek íratlan szabályaival, ahol a tartalom nem erkölcs, hanem cselekvés formájában jelenik meg, mégis áthatja egy olyan szellemi légkör, ami szívesen vállal közösséget Kuroszava szamurájaival.”
Geröly Tamás Sándor - Ajtai Péter - Kováts Gergő

„Hagyományosan radikális. Radikálisan hagyományos” – olvashattuk a trió önmeghatározását A ronggyá tépett idő című korábbi lemezükön, mely ugyanúgy a Hunnia Recordsnál jelent meg, mint a most bemutatásra kerülő Seven Samurai Suite. Geröly „virtuális” triója ezúttal is több rétegű anyagot tett le az asztalra, melynek már a közvetlenül érzékelhető felszíne sem „fecseg”, hogy aztán a „hallgat a mély” szinte tapinthatóvá váljon általa, úgy zenei, mind spirituális értelemben.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!