logo
HU EN

Program


Gershwin 125 - Modern Art Orchestra plays Porgy and Bess feat. Tony Lakatos, Jörg Achim Keller

Gershwin 125 - Modern Art Orchestra plays Porgy and Bess feat. Tony Lakatos, Jörg Achim Keller

Gershwin 125 – Lakatos Tony és Jörg Achim Keller csatlakozik a MAO-hoz

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 26. kedd, 19:30

Tony Lakatos pályáján – persze túl nagyszerű szerzői lemezeinek során – a Porgy és Bess az egyik legfontosabb zenei anyag. A szaxofonos nemrég vonult vissza a Frankfurti Rádió (Hessische Rundfunk) big bandjének tenoros pultjától, ahol ezernyi pompás muzsika mellett főszereplőként volt alkalma eljátszani a Gershwin-opera instrumentális átiratának szólóját (amelyet az időközben elhunyt Michael Breckernek szántak eredetileg). Az ebből készült 2009-es felvétel számtalan díjban részesült külföldön és itthon. A frankfurti művészeti vezető, Jörg Achim Keller készítette az azóta koncertlemezen is újabb sikereket aratott darab hangszerelését, most is ő vezényli az előadást, ez termékeny együttműködésüknek a nagy elődökhöz is méltó csúcsa. Ugyanis ebből az operából Miles Davis és Gil Evans készítette az első, felbecsülhetetlen hatású big band felvételt. Tony Lakatos többször is szerepelt már a MAO vendégeként, hiszen folyamatos inspirációként van jelen a magyar jazzszíntéren. Az előadás George Gershwin előtt tiszteleg a zeneszerző születésének 125-ik évfordulóján.

Műsor:

George Gershwin: Porgy és Bess

Közreműködik:

Tony Lakatos – szaxofon
Jörg Achim Keller – dob
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Ajánlatunk


Az Alto for Two kvintettet két női altszaxofonos, Kika Sprangers és Irene Reig vezeti. Zeneiségük a jazz hagyományában gyökerezik, ám határozott művészi víziójuk eltérő utakat jelöl ki számukra.

A 2023-as év négy koncertje után új bérletsorozatot hirdet a BMC-ben Stark János Mátyás, Devich Gergely és Ránki Fülöp együttese, immár Trio Haris néven. Első koncertjükön a közönségkedvenc zárószám előtt két különlegességet hallhatnak az érdeklődők.

A New Fossils tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai: nevükkel az alternatív és indie zenei szcéna olyan meghatározó zenekaraiban is találkozhatunk, mint a Mörk, Co-Lee, Mordái, a Deep Glaze vagy a Dresch Quartet. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!