logo
HU EN

Program


Grencsó Bipolar Collective + Lewis Jordan (H/USA)

Grencsó Bipolar Collective + Lewis Jordan (H/USA)

Régóta vártuk, hogy megint összejöjjön, s tavaly végre sikerült... Grencsó, a hazai jazz ezerarcú, örökmozgó, örökifjú és örök kereső figurája hosszabb idő után ismét találkozott és együtt zenélt-alkotott afro-amerikai lelki testvérével, a szaxofonos, költő Lewis Jordannal.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 14. szombat, 20:00

Kettejük ismeretsége 2003-ra nyúlik vissza, s közös munkájukat a BMC Recordsnál megjelent két sikeres lemez is dokumentálja, a 2009-es Homespun in Black and White (Szőttes fekete-fehérben) és a 2011-es Local Time.

A tavalyi koncert teltházas közönsége zajos tetszéssel ünnepelte az újra-találkozást, s természetesen szóba került a folytatás kérdése is, amire – szinte napra pontosan egy évvel később – ezúttal kerül sor. S nem is akárhogy: a tavalyi kvintett felálláshoz Grencsó másik régi kreatív társa, a vajdasági származású, Franciaországban élő kitűnő zongorista és zeneszerző, Kovács Tickmayer István is csatlakozik.

„Számomra (Grencsó) István azzal a szellemiséggel közelíti meg a zenét, amely engem leginkább foglalkoztat. A ‘szabad zenét’ ugyanúgy értelmezi, ahogy az bennem is rezonál: van benne szenvedély, energia és szívből jön. Szerzeményei és kifejezési szabadsága együtt vezetnek el egy kompromisszummentes és érzékeny élményhez.” – írta az első lemez kísérőfüzetében Lewis Jordan Grencsóról, s aligha fogalmazhatott volna találóbban úgy zenésztársáról, mint a kettejük találkozásából született szerzeményekről. A két erőteljes szólista egyéniség imént hivatkozott zenei szabadságához elengedhetetlen az a kölcsönhatás, ami a két bőgős és a dobos alkotta atombiztos ritmusszekcióval való folyamatos interakciójuk révén jön létre. Tickmayer csatlakozása a kvintetthez pedig – elragadó zongorajátéka és improvizációi mellett – tovább szélesíti a kompozíciók, struktúrák és a hangzás lehetőségeit, melyet a koncertet megelőző több napos próbák során csiszolnak tökléletesre a csapat tagjai.

KÖZREMŰKÖDIK:

Grencsó István - fúvós hangszerek

Lewis Jordan - altszaxofon, versek

Kovács Tickmayer István - zongora, billentyűs hangszerek

Benkő Róbert - nagybőgő

Hock Ernő - nagybőgő, basszusgitár

Sárvári Kovács Zsolt - dob

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon

+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!