logo
HU EN

Program


Grencsó Free Port with Lewis Jordan (HU/US)
3

Grencsó Free Port with Lewis Jordan (HU/US)

A két szólista-egyéniséghez ezúttal a Grencsó Kollektívából már ismerős Benkő Róbert és Miklós Szilveszter csatlakozik, hogy együtt tárják ki előttünk egy korlátoktól mentes zenei világ kapuit – nekünk csak annyi a dolgunk, hogy előítéletmentesen sétáljunk be rajta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 22. csütörtök, 20:00

Grencsó Free Port with Lewis Jordan (HU/US)

Közreműködik:
Lewis Jordan - altszaxofon, versek
Grencsó István - fúvós hangszerek
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob

Grencsó István és az afro-amerikai szaxofonos-költő Lewis Jordan ismeretsége 2003-ra nyúlik vissza. Közös alkotómunkájukat a BMC Recordsnál megjelent két elismert lemez dokumentálja (Homespun in Black and White / Szőttes fekete-fehérben, 2009 és Local Time, 2011). „Számomra (Grencsó) István azzal a szellemiséggel közelíti meg a zenét, amely engem leginkább foglalkoztat. A »szabad zenét« ugyanúgy értelmezi, ahogy az bennem is rezonál: van benne szenvedély, energia és szívből jön. Szerzeményei és kifejezési szabadsága együtt vezetnek el egy kompromisszummentes és érzékeny élményhez” – írta Lewis Jordan az első lemez kísérőfüzetében Grencsóról, s aligha fogalmazhatott volna találóbban zenésztársáról, illetve a kettejük találkozásából született szerzeményekről. A két szólista-egyéniséghez ezúttal a Grencsó Kollektívából már ismerős Benkő Róbert és Miklós Szilveszter csatlakozik, hogy együtt tárják ki előttünk egy korlátoktól mentes zenei világ kapuit – nekünk csak annyi a dolgunk, hogy előítéletmentesen sétáljunk be rajta.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A Sári Szabolcs Septet repertoárját főként a zenekarvezető saját kompozíciói és hangszerelései alkotják, amelyeket azonban minden esetben a csapat tehetséges zenészei is gazdagítanak a megvalósítás során.

A Piastrella Trio műsorát túlnyomórészt a fúziós, modern jazz zenei világa határozza meg, a fiatal zenészek inspirációs forrásai között olyan nagyszerű zeneszerzők szerepelnek, mint Chick Corea, Keith Jarrett vagy Jesus Molina.

Ezen az estén népszerű amerikai jazzsztenderdek fognak elhangzani, latin bossa novákkal és néhány groove-os feldolgozással kiegészítve.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!