logo
HU EN

Program


Grencsó Kollektíva

Grencsó Kollektíva

Szinte hihetetlen, de már közel két éve annak, hogy a „klasszikus” Grencsó Kollektíva utoljára lépett fel önálló koncerttel az Opusban, ahol pedig úgy a zenekarvezető, mint a kvartett többi tagja is törzsvendégnek számít, s ahol természetesen jó néhány formációban megfordultak tavaly is.

 Az év végén a nagy sikerű Adyton Karácsony első programblokkjában aztán már hallhattuk őket együtt, Szabados-műsorukkal, most pedig eljött az idő, hogy rajongóik végre ismét egy teljes Kollektíva-koncertet élvezhessenek végig.

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő csapat jellegzetes stílusában. Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban. Grencsó – szokásos tömörségével – csak annyit árult el a programról, hogy „minden a szokásos... új énekek, régi hangszereken...”.

Közreműködik:

Grencsó István - szaxofon, fuvola
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894