logo
HU EN

Program


Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd
2

Grencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő Grencsó Kollektíva jellegzetes stílusában.

Aktuális előadásokGrencsó Kollektíva, vendég: Mezei Szilárd

Közreműködik:
Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob
vendég:
Mezei Szilárd - brácsa

Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban. Ezúttal Mezei Szilárd brácsaművész társaságában keresik a hangokban fellelhető szabadságot, melyről Grencsó István így nyilatkozott:

 "Kapcsolatunk Szilárddal a kétezres évek elejére nyúlik vissza, amikor is Szabados György zongoraművész és zeneszerző irányításával muzsikálhattunk a MAKUZ zenekarban. 2015-ben csatlakozott a kollektívához, és elkészítettük a Szabados György kompozíciókat tartalmazó, DERENGÉS című dupla cd-t a Hunnia Records kiadásában. Azóta dolgozunk együtt rövidebb megszakításokkal (duó felvételek, a nagymarosi Adyton Együttlét, vagy a hagyományosan az Opusban megrendezett Adyton karácsony során). Az est folyamán kollektív kamararögtönzések szólalnak meg különböző formációkban".

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!