logo
HU EN

Program


Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

A kísérletező kedvű, invenciózus fiatal dobos-zeneszerző, Gyárfás Attila ezúttal egy teljesen új formációval és koncepcióval lép az Opus színpadára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 5. kedd, 20:00

Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

Közreműködik:
Magic Malik - fuvola
Gyárfás Attila – dob
Pozsár Máté - zongora
Hock Ernő - bőgő

Huszonéves korának egyik zenei példaképét, az elefántcsontparti születésű, Párizsban élő Magic Malik (Malik Mezzadri) fuvolista-énekest, valamint a hazai improvizatív zenei színtér két prominens képviselőjét, Pozsár Máté zongoristát és Hock Ernő bőgős-basszusgitárost hívta meg ebbe a zenei kalandba. Bár a frissen alakult formáció tagjainak zenei esztétikája meglehetősen szerteágazó, Attila úgy látta, mindannyian osztoznak a szabad önkifejezés iránti igényben – ő pedig egy olyan zenei elképzeléssel állt elő, amiben ez maximálisan érvényesülhet: „Nagyon laza darabokat írtam, amik olyanok, mintha vázlatok lennének, a zenei töltetet pedig a zenészek adják majd” – árulta el Attila. Magic Malik szabadságát a francia Le Grigri egyenesen az Alíz Csodaországban szereplő nyúléhoz hasonlította: „megfoghatatlan. Lehetetlen elkapni, sőt, utolérni is képtelenség” – írták. A több stílusban megfordult és elmélyült játékost – hisz játszott reagge-t, majd az M-Base és az afrobeat műfajok után a modern jazzrepertorárral kezdett foglalkozni, nem feledve afrikai zenei gyökereit – szokatlan játéktechikája miatt a multiinstrumentalista Roland Kirk-höz is szokás hasonlítani. Malik ugyanis gyakorta énekel, dudorászik és „morog” hangszerébe, szokatlan megszólalási módok után kutatva. „Magic Malik volt az egyik indok, amiért 2014-ben Párizsba mentem tanulni Erasmus ösztöndíjjal. Szerettem volna élőben hallani és megismerni őt. Bár stilisztikailag mást képvisel, mint amit jelenleg a saját irányomnak gondolok, érzek a játékában egy rendkívül szofisztikált és invenciózus zenei hozzáállást, ami minden alkalommal lenyűgöz, amikor őt hallom” – mondta róla Gyárfás Attila. Ezúttal tehát egy merőben új élményben lehet része mind a hallgatóknak, mind a zenészeknek, melynek kiindulópontja csupán néhány adott dallam és ritmus, minden más a pillanat és a képzelet kezei között születik.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Az Alpha Trianguli osztrák kvartett az univerzum szépségétől és lenyűgöző nagyságától inspirálva veti bele magát a hangzások végtelenjébe.

A koncert műsorát nagyrészt a sztenderdek és a blues világának egyéni, ám autentikus interpretálása határozza majd meg, ami igazi csemegét és egyben hatalmas élményt kínál a műfaj kedvelőinek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!