logo
HU EN

Program


Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

A kísérletező kedvű, invenciózus fiatal dobos-zeneszerző, Gyárfás Attila ezúttal egy teljesen új formációval és koncepcióval lép az Opus színpadára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 5. kedd, 20:00

Gyárfás Attila Quartet feat. Magic Malik (HU/CI)

Közreműködik:
Magic Malik - fuvola
Gyárfás Attila – dob
Pozsár Máté - zongora
Hock Ernő - bőgő

Huszonéves korának egyik zenei példaképét, az elefántcsontparti születésű, Párizsban élő Magic Malik (Malik Mezzadri) fuvolista-énekest, valamint a hazai improvizatív zenei színtér két prominens képviselőjét, Pozsár Máté zongoristát és Hock Ernő bőgős-basszusgitárost hívta meg ebbe a zenei kalandba. Bár a frissen alakult formáció tagjainak zenei esztétikája meglehetősen szerteágazó, Attila úgy látta, mindannyian osztoznak a szabad önkifejezés iránti igényben – ő pedig egy olyan zenei elképzeléssel állt elő, amiben ez maximálisan érvényesülhet: „Nagyon laza darabokat írtam, amik olyanok, mintha vázlatok lennének, a zenei töltetet pedig a zenészek adják majd” – árulta el Attila. Magic Malik szabadságát a francia Le Grigri egyenesen az Alíz Csodaországban szereplő nyúléhoz hasonlította: „megfoghatatlan. Lehetetlen elkapni, sőt, utolérni is képtelenség” – írták. A több stílusban megfordult és elmélyült játékost – hisz játszott reagge-t, majd az M-Base és az afrobeat műfajok után a modern jazzrepertorárral kezdett foglalkozni, nem feledve afrikai zenei gyökereit – szokatlan játéktechikája miatt a multiinstrumentalista Roland Kirk-höz is szokás hasonlítani. Malik ugyanis gyakorta énekel, dudorászik és „morog” hangszerébe, szokatlan megszólalási módok után kutatva. „Magic Malik volt az egyik indok, amiért 2014-ben Párizsba mentem tanulni Erasmus ösztöndíjjal. Szerettem volna élőben hallani és megismerni őt. Bár stilisztikailag mást képvisel, mint amit jelenleg a saját irányomnak gondolok, érzek a játékában egy rendkívül szofisztikált és invenciózus zenei hozzáállást, ami minden alkalommal lenyűgöz, amikor őt hallom” – mondta róla Gyárfás Attila. Ezúttal tehát egy merőben új élményben lehet része mind a hallgatóknak, mind a zenészeknek, melynek kiindulópontja csupán néhány adott dallam és ritmus, minden más a pillanat és a képzelet kezei között születik.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Dés András azon kevés ütőhangszeresek közé tartozik, akik nemcsak különféle zenekarok tagjaként szívták magukba zenei stílusok egész arzenálját, hanem saját együttest, sőt együtteseket is alapítottak.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!