logo
HU EN

Program


Gyárfás István Trió: In memoriam Szabó Gábor
2

Gyárfás István Trió: In memoriam Szabó Gábor

A Gyárfás István Trió szívesen dolgoz fel a swingkorszak legendás nagyzenekarainak sikerdarabjaiból, de szerepel repertoárjukon számos, napjainkban ritkán hallható jazz standard is, valamint több saját szerzemény is. Ezúttal az 1982. február 28-án elhunyt világhírű gitárművész, Szabó Gábor nagysága előtt tisztelegnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 23. szerda, 20:00

Gyárfás István Trió In memoriam Szabó Gábor

Közreműködik:
Gyárfás István - gitár
Oláh Zoltán - nagybőgő
Cseh Balázs - dob

Gyárfás István (vagy ahogy a legtöbben ismerjük: Gyafi) több mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik. A zenekar játékát swinges lüktetés, színekben és tempóváltásokban gazdag előadásmód jellemzi, mely a bebop stíluselemeit hordozó, virtuóz szólókkal társul. Szívesen dolgoznak fel a swingkorszak legendás nagyzenekarainak sikerdarabjaiból, de szerepel repertoárjukon számos, napjainkban ritkán hallható jazz standard is, valamint több saját szerzemény is. Ezúttal a negyven éve, 1982. február 28-án elhunyt világhírű gitárművész, Szabó Gábor nagysága előtt tisztelegnek, felidézve egy-két emblematikus dalát, kedvenc jazz standardjeit.

2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év jazz gitárosának a jazzma.hu, a legrangosabb magyar jazz-szaklap olvasói, 2014-ben és 2015-ben pedig ugyanott a kritikusok szavazásának győztese lett. 2016-ban a mind a kritikusok, mind az olvasók és a jazz-muzsikusok is egyaránt őt választották az év gitárosának. Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

A zenekarvezető Pataj György 1997-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Itthoni és külföldi tehetségkutató versenyeken elért előkelő helyezéseit követően az elmúlt másfél évtized során olyan neves hazai muzsikusokkal játszott, mint Pege Aladár, Kőszegi Imre, Babos Gyula, vagy a Cotton Club Singers.

A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!