logo
HU EN

Program


HEO Trio (KR/FR)

HEO Trio (KR/FR)

„A mély benyomást keltő kompozíció, valamint a három előadó bátorsággal teli játéka eszünkbe juttatja, hogy a jazz nem pusztán letűnt hagyományok szép öröksége, hanem élő zenei nyelv, ami múltról és jelenről egyaránt mesél.” Space GongGam, az EBS Broadcasting zenei műsora

 több

Az elismert koreai zeneszerző-zongorista, Daeuk Heo vezette, francia székhelyű HEO Trio 2013-as alapítása óta bűvöli el keleti és nyugati zenei hagyományokat izgalmasan vegyítő zenéjével közönségét és a kritikusokat egyaránt.

Daeuk Heo eredetileg klasszikus zeneszerzést tanult, ma Dél-Korea egyik legkiemelkedőbb jazz tehetségeként ismert. Védjegye a saját lírai és tiszta hangzásvilágára épülő szabad improvizáció. Franciaországbeli tanulmányai során alapította meg a HEO Triót, két brilliáns francia jazz zenész, Alexis Coutureau nagybőgős és Kevin Lucchetti dobos részvételével. Az elmúlt öt évben kitartóan tanulmányozták a különféle zenei nyelveket, kipróbálták a szóló és trió előadás mellett a vonószenekarral bővített felállás adta lehetőségeket is, elegánsan ötvözve a három zenész egyedi zenei karakterét és ötleteit. Mindez végül arra ösztönözte őket, hogy a hagyományos jazz trió keretein túllépve valami igazán egyedit hozzanak létre. Zenéjükben gyönyörű harmóniában fér meg egymás mellett a keleti és nyugati kultúra, csakúgy, mint a kamarazenében rejlő egység és az egyes hangszerek egyedisége. A kultúrák fúziójának egyik nagyszerű példája lehet, amikor Kevin Lucchetti bőgős egy tradicionális koreai, vonós hangszeres zene elemeiből építi fel szóló improvizációját.

A trió Sherpa című legújabb albuma 2019-ben jelenik meg a jónevű francia Cristal Records gondozásában.

Közreműködik:

Daeuk Heo - zongora
Alexis Coutureau - nagybőgő
Kevin Lucchetti - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894