logo
HU EN

Program


Holliger 80 | nemzetközi mesterkurzus zárókoncertje

Holliger 80 | nemzetközi mesterkurzus zárókoncertje

Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 27. szerda, 19:30

Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust. A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el: a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt. „A toronyzene többszörösen is metaforikus: részint a toronyba zárt zene, értelem, egzisztencia játéktere, részint egy eleven zenei hagyomány ironikus kiforgatására utaló gesztus.” (Csehy Zoltán)

A koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben. Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.

Műsor:

Mikel Urquiza: Monte Altissimo (ősbemutató)
Heinz Holliger: Turm-Musik (magyarországi bemutató)
*****
Donghoon Shin: Your Doubles (ősbemutató)
Leoš Janáček: Taras Bulba

Közreműködik:

Ittzés Gergely – fuvola
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Rémi Durupt, Boon Hua Lien és a mesterkurzus kiválasztott résztvevői

Ajánlatunk


Bruno Lapin nyitott zenét játszik, amely a jelen tovalibbenő pillanatait ünnepli, afféle társas költészetté emelve azokat a perceket, amelyekről gyakorta megfeledkezünk. Bruno azonban egy kitalált személy: a francia kortárs jazz három beskatulyázhatatlan egyéniségének zenében megtestesülő, közös alteregója.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

A szefárd zene az útonlét zenéje.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!