logo
HU EN

Program


Holliger 80 | nemzetközi mesterkurzus zárókoncertje

Holliger 80 | nemzetközi mesterkurzus zárókoncertje

Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 27. szerda, 19:30

Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust. A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el: a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt. „A toronyzene többszörösen is metaforikus: részint a toronyba zárt zene, értelem, egzisztencia játéktere, részint egy eleven zenei hagyomány ironikus kiforgatására utaló gesztus.” (Csehy Zoltán)

A koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben. Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.

Műsor:

Mikel Urquiza: Monte Altissimo (ősbemutató)
Heinz Holliger: Turm-Musik (magyarországi bemutató)
*****
Donghoon Shin: Your Doubles (ősbemutató)
Leoš Janáček: Taras Bulba

Közreműködik:

Ittzés Gergely – fuvola
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Rémi Durupt, Boon Hua Lien és a mesterkurzus kiválasztott résztvevői

Ajánlatunk


Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Korunk egyik legünnepeltebb zongoraművésze, az orosz származású Elisabeth Leonskaja világhírű 20. századi zenészek nyomdokában jár: példaképei között szerepel David Ojsztrah, Emil Gilels és Szvjatoszlav Richter, akik közül az utóbbi közeli barátja és hosszú időn át mentora is volt.

Etióp, örmény és svéd népzenei hatásokat emel át a kortárs jazzbe a szenzációs fiatal énekesnő, Sofia Jernberg és Alexander Hawkins brit zongoraművész duókoncertje, melyet leginkább posztmodern dalciklusként lehet megragadni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!