logo
HU EN

Program


Ifj. Balázs Elemér: Five scenes based on Goethe's Faust

Ifj. Balázs Elemér: Five scenes based on Goethe's Faust

Estjük címe nem a dráma konkrét részleteire, hanem zenei jelenetekre utal, amelyeket – akárcsak egy Wagner-operában – a fel-felbukkanó, egymásba kapcsolódó vezérmotívumok fűznek szoros egységbe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 6. péntek, 20:00

Ifj. Balázs Elemér: Five scenes based on Goethe's Faust

Közreműködik:
ifj. Balázs Elemér - zongora
Schwartz Zoltán - hegedű
Kalocsai András - brácsa
Hagivara Izumi - cselló
Lugosi Dániel Ali - klarinét
Balázs Elemér Quartet:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Balázs József - zongora
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

Kevés történelmi alak legendája ihletett meg annyi művészt, mint Fausté. Különösen Goethe alkotása bizonyult tartós inspirációs forrásnak, amely nem egyszerűen a világirodalom alappillérének számít, hanem zenészek, zeneszerzők újabb és újabb generációit indítja arra, hogy megfogalmazzák önálló és személyes reflexiójukat a műben felvetett kérdésekre. Ifjabb Balázs Elemér zongoraművész-zeneszerző eredetileg kortárs zongoraötösként képzelte el a zenei anyagot, amelyben a klasszikus elemek mellett a jazz és az improvizáció is nagy szerepet kap. Kiváló zenészbarátait hívta meg a koncertre, akik így, együtt most lépnek először színpadra. Estjük címe nem a dráma konkrét részleteire, hanem zenei jelenetekre utal, amelyeket – akárcsak egy Wagner-operában – a fel-felbukkanó, egymásba kapcsolódó vezérmotívumok fűznek szoros egységbe.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Tony Lakatos és Fabio Miano ebből az alkalomból két kitűnő magyar zenésszel alakítottak kvartettet, hogy saját szerzeményeiket és néhány sztenderdet adjanak elő – hűen a jazz történeti hagyományaihoz, illetve a bebop és a hard bop világához, latinos beütéssel fűszerezve.

A Jü 2012-ben alakult Budapesten. A trió tagjai a hazai zenei élet sokat foglalkoztatott zenészei, olyan együttesekből érkeztek, mint a Qualitons, a Zuboly, az Erik Sumo Band, a Dresch Quartet vagy a Grencsó Kollektíva.

A filmek konzerválási és restaurálási munkálatait a La Cinémathèque française, a GP Archívum és a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány végezte a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány filmgyűjteménye alapján.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!