logo
HU EN

Program


j(A)zz! - Aufmessers Schneide

j(A)zz! - Aufmessers Schneide

A Gregor Aufmesser nagybőgős vezette, héttagú Aufmessers Schneide 2018-ban megjelent, debütáló lemezével, az Orbs című albummal vonta magára a figyelmet először az osztrák jazz-szcénában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 10. kedd, 20:00

A zeneszerző-bőgős saját bevallása szerint a kvantumfizika titokzatos szépségéből nyert ihletet e kompozíciók megírásához, ugyanis különös párhuzamot vélt felfedezni az univerzum mélyén fellelhető káosz és rejtett kapcsolódások, valamint a zenészegyéniségek e csoportja között. „Úgy tűnik, a zenésztársaim mindegyike önálló életet él, akárcsak a részecskék, miközben szoros és állandó kapcsoltban állnak egymással, a csoport egészével. A kompozícióimban pedig igyekeztem tökéletes feltételeket teremteni eme ellentétes minőségek kibontakozásához, egyensúlyba hozni a klasszikus ellenpontozást és a terjengős, Charles Mingus-ihlette jazz-tájakat, az intellektust és az érzelmeket” – mondta a zenekarvezető a programról.

Aufmesser zenei munkásságának másik jellegzetessége a humor. Kompozícióiban előszeretettel ábrázolja az élet bizarr és abszurd oldalát – ez az attitűd a legújabb, 2022-ben megjelent, Stereo Friction című albumán minden eddiginél kiemeltebb szerephez jut. Az abszurd minőségek bevonásával egyidejűleg a zene is eklektikusabbá válik. Miközben a legtöbb osztrák jazz-banda igyekszik elhatárolódni a jazzidiómáktól, addig az Aufmessers Schneide megpróbálja feszegetni a műfaj határait anélkül, hogy szem elől tévesztené a zenekar erősségeit – a zenészek egyéni kifejezőkészségét, sokszínű személyiségüket, ihletett előadói stílusukat. Úgy tűnik, az Aufmessers Schneide, akárcsak a kvantumfizika, egyszerre végtelen számú lehetőséget rejt magában. Soha nem tudhatod, mi fog kibonatkozni a valószínűségek ködéből!

Gregor Aufmesser - nagybőgő, kompozíciók
Dominik Fuss - trombita, szárnykürt
Lukas Schiemer - szoprán és altszaxofon
Leonhard Skorupa - tenor szaxofon, klarinét
Alois Eberl - harsona, tangóharmonika
Lukas Kletzander - zongora
Lukas Aichinger - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Robbanékony hangzás, a jazzben ritkán látott sokoldalúsággal párosítva: ez a DiMonGo trió, melynek zenéje a soul mellett a funk, a rock és a lírai balladák stílushatásának nyomait is mutatja. Bár a jazz műfaja alapvetően nem a humorról híres, a zenekar védjegye a szellemes megközelítés.

"Az a fajta folk, amely a bölcsességfogig hatol. Nem a turistáknak szóló dalokkal, hanem dervistáncokkal és a médiumok extatikus sámánizmusával. Vagy egy rituális kivégzés zenei kíséretével" – Dmoon.ru

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!