logo
HU EN

Program


j(A)zz! - Aufmessers Schneide

j(A)zz! - Aufmessers Schneide

A Gregor Aufmesser nagybőgős vezette, héttagú Aufmessers Schneide 2018-ban megjelent, debütáló lemezével, az Orbs című albummal vonta magára a figyelmet először az osztrák jazz-szcénában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 10. kedd, 20:00

A zeneszerző-bőgős saját bevallása szerint a kvantumfizika titokzatos szépségéből nyert ihletet e kompozíciók megírásához, ugyanis különös párhuzamot vélt felfedezni az univerzum mélyén fellelhető káosz és rejtett kapcsolódások, valamint a zenészegyéniségek e csoportja között. „Úgy tűnik, a zenésztársaim mindegyike önálló életet él, akárcsak a részecskék, miközben szoros és állandó kapcsoltban állnak egymással, a csoport egészével. A kompozícióimban pedig igyekeztem tökéletes feltételeket teremteni eme ellentétes minőségek kibontakozásához, egyensúlyba hozni a klasszikus ellenpontozást és a terjengős, Charles Mingus-ihlette jazz-tájakat, az intellektust és az érzelmeket” – mondta a zenekarvezető a programról.

Aufmesser zenei munkásságának másik jellegzetessége a humor. Kompozícióiban előszeretettel ábrázolja az élet bizarr és abszurd oldalát – ez az attitűd a legújabb, 2022-ben megjelent, Stereo Friction című albumán minden eddiginél kiemeltebb szerephez jut. Az abszurd minőségek bevonásával egyidejűleg a zene is eklektikusabbá válik. Miközben a legtöbb osztrák jazz-banda igyekszik elhatárolódni a jazzidiómáktól, addig az Aufmessers Schneide megpróbálja feszegetni a műfaj határait anélkül, hogy szem elől tévesztené a zenekar erősségeit – a zenészek egyéni kifejezőkészségét, sokszínű személyiségüket, ihletett előadói stílusukat. Úgy tűnik, az Aufmessers Schneide, akárcsak a kvantumfizika, egyszerre végtelen számú lehetőséget rejt magában. Soha nem tudhatod, mi fog kibonatkozni a valószínűségek ködéből!

Gregor Aufmesser - nagybőgő, kompozíciók
Dominik Fuss - trombita, szárnykürt
Lukas Schiemer - szoprán és altszaxofon
Leonhard Skorupa - tenor szaxofon, klarinét
Alois Eberl - harsona, tangóharmonika
Lukas Kletzander - zongora
Lukas Aichinger - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Dél-Korea öt különböző részéből gyűltek össze a Doltang tagjai, hogy hagyománytörő műsorukban egyesítsék a jazz rock, a prog rock és a 21. századi klasszikus zene hatásait.

A huszonnyolc éves budapesti zongorista, Gerlóczy Zsigmond sokoldalú, kereső muzsikus.

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!