logo
HU EN

Program


j(A)zz! | David Helbock´s Random/Control (A) “Tour d´Horizon - From Brubeck to Zawinul”

j(A)zz! | David Helbock´s Random/Control (A) “Tour d´Horizon - From Brubeck to Zawinul”

A színpadon húsznál is több hangszer, s mindehhez csupán három zenész… ez nem lehet más, mint az osztrták Random / Control!  több

 Közreműködik:

David Helbock - zongora, inside piano, elektronika, játékzongora, melodika, ütőhangszerek
Johannes Bär - trombita, piccolo trombita, szárnykürt, sousaphone, tuba, alpesi kürt, beatbox, didgeridoo, elektronika, ütőhangszerek
Andreas Broger - szoprán- és tenorszaxofon, klarinét, basszusklarinét, fucoloa, furulya, szárnykürt, ütőhangszerek

A színpadon húsznál is több hangszer, s mindehhez csupán három zenész… ez nem lehet más, mint az osztrták Random / Control! A kiemelkedő művészi teljesítményéért hazájában többszörösen is díjazott, európai hírű David Helbock a legkülönfélébb billentyűs hangszereken játszik, Johannes Bär – trombitától basszus-szánykürtön át tubáig bezárólag – a rézfúvósok egész sorát szólaltatja meg, míg Andreas Broger a fafúvósok – szaxofonok, klarinétok, fuvola, furulya – mestere.

A csapat 4 évvel ezelőtt kápráztatta el először az Opus közönségét, az akkor megjelent Think of Two lemezük anyagával. Azóta David Helbock másik, úgymond „klasszikus” zongoratriójával már többször is fellépett a klubban, most viszont ismét a Random / Controllal érkezik, annak apropóján, hogy Tour d’Horizon - From Brubeck to Zawinul  címmel a neves ACT Music kiadónál végre megjelent a csapat legfrissebb lemeze. Az album anyagát David Helbock kedvenc jazz zongoristái inspirálták, akiknek minden bizonnyal legismertebb, egytől-egyig a jazz mérföldköveinek számító darabjait dolgozta át különleges hangszer-összeállítású triójára. Így kaphatott teljesen új köntöst többek között a legendás Watermelon Man Herbie Hancocktól, vagy a Bolivia Cedar Waltontól – de olyan egészen finom, légies darabok, mint például Keith Jarrett My Songja is merőben új fényben ragyognak fel.

Az évek során a Random / Control teljesen egyéni zenekari hangzást alakított ki. Bár az osztrák népzenétől a saját kompozíciókon át – például még 2009-ben, egy nagyszabású projekt keretében Helbock egy teljes éven át minden áldott nap komponált egy darabot – a mostani, afféle „zongoristák toplistája” válogatásig bezárólag a legkülönfélébb „nyersanyagokkal” dolgoznak, a zenekar hangzása mindig hamisítatlan Random / Control, azaz szédítő hullámvasutazás fülnek és szemnek egyaránt. Kihagyhatatlan élmény!

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon +36 1 216 7894